ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ελληνική startup που ενοχλεί το Facebook

Στα δικαστήρια απειλεί να καταφύγει το facebook εναντίον μίας ελληνικής startup εταιρείας, λόγω ονομασίας.

Η περιπέτεια της εταιρείας Face traveller ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες όταν μέλος της ομάδας τους δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την δικηγόρο που εκπροσωπούσε το facebook , λέγοντάς του ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ονομασία της εταιρείας τους εμπεριέχει το πολύ επιτυχημένο εμπορικό σήμα της δικής τους και ότι έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 8 Φεβρουαρίου για να το αλλάξουν. Αλλιώς, θα προσφύγουν δικαστικά εναντίον τους.

Η ομάδα της Face Traveller επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε ως όνομα ούτε ως σήμα με τον κολοσσό του διαδικτύου.

Πριν από όλα αυτά οι Έλληνες επιχειρηματίες είχαν κατοχυρώσει την ονομασία της εταιρείας τους στην Ελλάδα και είχαν υποβάλλει αίτηση για να γίνει το ίδιο και στον αρμόδιο οργανισμό της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η εταιρεία μετρούσε ήδη έναν χρόνο ζωής με πολλά έξοδα εκ μέρους των συνεταίρων αλλά και με πολλά όνειρα ότι αυτό θα τους αποφέρει καλά κέρδη με συμφωνίες και αιτήσεις χρηματοδοτήσεων με την συγκεκριμένη ονομασία. Όλα αυτά θα τινάζονταν στον αέρα με τους συνεταίρους να βρίσκονται σε σύγχυση για το πως θα κινηθούν.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι η εταιρεία να μην κάνει πίσω στην διαμάχη αυτή καθώς το brandname που έχει χτιστεί με κόπο και με έξοδα είναι πολύ σημαντικό για να παραδοθεί αμαχητί.

Η εταιρεία έχει ως αντικείμενο έχει την παροχή υπηρεσιών ξενάγησης αρχαίων μνημείων μέσω κινητού σε πολλά αξιοθέατα ανά τον κόσμο με δυνατότητα μετάφρασης σε 14 γλώσσες. Έχοντας τζίρο, όπως λένε οι άνθρωποι της, περί τα 70.000 ευρώ ετησίως, αναρωτιούνται τι ε΄ναι αυτό που φοβίζει μία άλλη εταιρεία που είναι πολύ πιθανό να έχει τον ίδιο τζίρο ανά...λεπτό.ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video