ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Μια νύχτα στο Μουσείο»

Άφησαν για λίγο στην άκρη τα σχολικά βιβλία και για μια βραδιά μεταμορφώθηκαν… σε μικρούς φαρμακοποιούς. Ο λόγος για 30 μαθητές, ηλικίας από 8 έως 13 ετών, οι οποίοι πέρασαν μια ξεχωριστή νύχτα στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο (ΕΦΜ), που στεγάζεται στο χώρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πρωτοποριακής δράσης του δήμου Θεσσαλονίκης “Sleepover-Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά».

Ήταν η πρώτη φορά που το Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο συμμετείχε στη δράση αυτή και το αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο τους συμμετέχοντες, όσο και τους διοργανωτές.

Τα παιδιά προσήλθαν συνοδευόμενα στο ΕΦΜ το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και είχαν μαζί τους ατομικά είδη υγιεινής και το προσωπικό sleeping bag τους. Εκεί τους περίμεναν ο Διευθυντής και ο Έφορος του Μουσείου, κ.κ. Βασίλειος Νικόλτσιος και Νικόλαος Νικόλτσιος αντίστοιχα, δύο παιδαγωγοί του δήμου Θεσσαλονίκης και άλλες δύο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης, ο οποίος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που του έθεσαν οι μικροί φαρμακοποιοί.

Αρχικά τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο ΕΦΜ και θαύμασαν τα σπάνια εκθέματά του. Στη συνέχεια φόρεσαν τις λευκές φαρμακευτικές ποδιές τους και έγιναν μικροί φαρμακοποιοί, καθώς κλήθηκαν να φτιάξουν μια αλοιφή για τη μέση υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Μουσείου. Σήκωσαν τα μανίκια τους και με πολύ κέφι και ενθουσιασμό ζύγισαν και λειοτρίβησαν στα φαρμακευτικά γουδιά (ιγδία) χοντρούς κόκκους αλατιού, τους οποίους μετέτρεψαν σε αλοιφή με τη χρήση βαζελίνης.

Στη συνέχεια, ενόψει του Πάσχα, κατασκεύασαν τη δική τους λαμπάδα που ήταν όμορφα διακοσμημένη με χαρτονένια φαρμακευτικά ιγδία με τρία πασχαλινά αυγά και κορδέλες σε λευκό και πράσινο χρώμα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με εκπαιδευτικά παιχνίδια γνωριμίας και παιδαγωγικής απασχόλησης, ενώ στα παιδιά δόθηκε «πτυχίο μικρού φαρμακοποιού».

Για τη διανυκτέρευση των μικρών φιλοξενουμένων στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε φροντίσει για την προμήθεια 30 στρωμάτων, καθώς και για το βραδινό και το πρωινό τους. Για τη μέγιστη ασφάλειά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς υπήρχαν στο χώρο του Μουσείου και δύο Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ έξω από το Μουσείο υπήρχε φύλακας.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία τόσο για εμάς όσο και για πολλά από τα παιδιά που έλαβαν μέρος. Η επιτυχία της δράσης αυτής ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των «μικρών φαρμακοποιών» και στις ερωτήσεις που τους γεννήθηκαν, καθώς γνώρισαν από πρώτο χέρι την πραγματική εργασία του φαρμακοποιού, κάτι που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά κατά την επίσκεψή τους σε ένα φαρμακείο. Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης μας αναγκάζει να αρχίσουμε από τώρα τον προγραμματισμό της επόμενης», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video