ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ημερίδα με θέμα την προσβασιμότητα στην Τέχνη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 18 Απριλίου 2019, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Προσβασιμότητα στην Τέχνη: Η Τέχνη του Εφικτού».

Στην ημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ, θα αναδειχθούν θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην Τέχνη και στην κοινωνία εν γένει, με μία σειρά ομιλιών από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων.

Στην ημερίδα θα προβληθούν επίσης, οι ταινίες «The journey of our masks» του Σπύρου Νταντανίδη και «Με ανοικτά φτερά» της Βίβιαν Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη της διοργάνωσης, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, Λευκοθέα Καρτασίδου, «με την ημερίδα αυτή θέλουμε να φέρουμε κοντά όσους ενστερνίζονται τις σκέψεις της Nancy Scheibner, η οποία έγραψε: “Δεν χρειαζόμαστε ‘ψευδοεπαναστάσεις’/ Σ’ έναν κόσμο που οι κατηγοριοποιήσεις τυραννούν το πνεύμα μας / Και κρεμούν τη βούλησή μας με στενά μανταλάκια / Είναι καλό σε κάθε δεδομένη στιγμή να αναζητούμε τα όρια στη ζωή μας / Κι όταν κατανοήσουμε αυτά τα όρια / Να κατανοήσουμε ότι όρια δεν υπάρχουν πια / Η γη θα μπορούσε να είναι δίκαιη. Εσύ κι εγώ πρέπει να ήμαστε ελεύθεροι / Όχι να σώσουμε τον κόσμο σε μια ένδοξη σταυροφορία / Όχι να σκοτωθούμε με ένα ανώνυμο, βασανιστικό πόνο / Αλλά να ασκήσουμε με όλη μας τη δεξιότητα / Την τέχνη του εφικτού”».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 1ος όροφος, γραφ. Ε-110. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-891.437/350.

Ε-mail: rod@uom.gr
Facebook: https://www.facebook.com/rodifestival/
Twitter: https://twitter.com/rodifestival
Instagram: https://www.instagram.com/rodifestival/Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video