ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΕ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ.«ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.»

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τεχνικών κος Σιδηρόπουλος Αθανάσιος, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην ενημερωτική εκδήλωση – εσπερίδα, που διοργανώνει το αυτοτελές Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με το Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Ν. Ημαθίας και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βεροίας και του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, με θέμα:

«ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 2, ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΕΝΑΝΤΙ ΕΑΚ ΒΕΡΟΙΑΣ), στις 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 18:00.
Ο Δήμος Βέροιας αφουγκραζόμενος την ανάγκη για ενημέρωση του τοπικού γεωργικού πληθυσμού, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την ετήσια ενημερωτική του εκδήλωση με ένα επίκαιρο θέμα όπως αυτό της παρουσίασης των νέων δυναμικών καλλιεργειών ξηρών καρπών που μπορούν να ευδοκιμήσουν κατά περίπτωση στα ορεινά, ημιορεινά και πεδινά χωράφια της περιοχής μας.
Παίρνοντας τη σκυτάλη από την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση με θέμα τον βασιλιά της περιοχής μας, ήτοι ‘ροδακινοκαλλιέργεια - ποιότητα, απορρόφηση και διάθεση’, ξεκινάμε φέτος με το πρώτο μέρος της παρουσίασης των δυναμικών καλλιεργειών των ξηρών καρπών και θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και άλλων δυναμικών καλλιεργειών όπως αυτή της επιτραπέζιας αμπέλου, της ροδιάς, της βιομηχανικής κάνναβης κοκ.
Οι εισηγητές της εσπερίδας θα παρουσιάσουν τις περιβαλλοντικές και καλλιεργητικές απαιτήσεις των ξηρών καρπών ώστε οι παραγωγοί να είναι σε θέση να επιλέξουν το κατάλληλο είδος ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το αγροτεμάχιο τους και την εδαφική του σύσταση, θα γίνει ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ειδών και ποικιλιών των ξηρών καρπών που μπορούν να καλλιεργηθούν ως δυναμικές στην περιοχή μας, θα αναλυθούν προβλήματα που προέκυψαν και πώς αυτά επιτυχώς αντιμετωπίστηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας και τέλος θα γίνει ανάλυση της απορρόφησης και διάθεσης των ξηρών καρπών, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της καλλιέργειας αυτών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας με το Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Ν. Ημαθίας και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας και τον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας), που κάθε χρονιά συμμετέχουν και συμβάλλουν στην άψογη διοργάνωση των ενημερωτικών εκδηλώσεων του τοπικού αγροτικού πληθυσμού, προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα χέρια των παραγωγών, των συλλογικών φορέων και οργανώσεων (ομάδων παραγωγών, ΕΚΕ κοκ) παρουσιάζοντας νέες προτάσεις καλλιεργούμενων ειδών ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών τους σε τέτοιο βαθμό που θα εξασφαλίσει την απορρόφηση του συνόλου της παραγωγής των υφιστάμενων καλλιεργειών (πχ βιομηχανικά και επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια κοκ). Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν κατόπιν δικής τους επιλογής και του συλλογικού φορέα με τον οποίο συνεργάζονται, κάποια από τις νέες δυναμικές καλλιέργειες που οι
εισηγητές θα παρουσιάσουν στην εσπερίδα της Παρασκευής, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι αγρότες, παραγωγοί, γεωπόνοι, επαγγελματίες και φορείς σχετικοί με το αντικείμενο επιθυμούν. Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ο λόγος θα δοθεί σε όλους όσους με την τοποθέτησή τους μπορούν να συμβάλουν στους στόχους που αναφέραμε παραπάνω. Η είσοδος στην εσπερίδα είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα:
1. Δήμος Βέροιας, 2331350528, Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, Δάρλας Κωνσταντίνος, Γεωπόνος και 2331350563, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Καρατζιώτου Ευδοξία, Τεχνολόγος Φυτικής Παραγωγής.
2. Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Μακροχωρίου, 2331041202, Τσιλιοπούλου Μαρία Γεωπόνος M.S.c Υπεύθυνη του Κέντρου.
3. Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, 2331350183, Καλλιόπη Παπαοικονόμου, Γεωπόνος M.S.c – Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Ν. Ημαθίας
4. Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας, 6975108971, Χαλκίδης Αναστάσιος, Πρόεδρος του ΑΣ Γεωργών Βεροίας.
5. Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, 6998004707, Βοργιάδης Χρήστος, Πρόεδρος του ΑΣ Ημαθίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18:00 Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων
18:30 Έναρξη και Χαιρετισμοί
18:45 Εισήγηση της Δρ. ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΔΡΟΓΟΥΔΗ, Τακτική Ερευνήτρια του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας με θέμα: «Περιβαλλοντικές και καλλιεργητικές απαιτήσεις των ξηρών καρπών».
19:15 Εισήγηση του Δρ. ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου ‘Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών πόρων’ με θέμα: «Δυναμικές καλλιέργειες ξηρών καρπών».
20:00 Συζήτηση και ερωτήσεις επί των τοποθετήσεων – Λήξη Ημερίδας.
Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τεχνικών
Σιδηρόπουλος Αθανάσιος

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video