ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παλεύει να βάλει στοπ στην υπόθεση Πετσίτη η κυβέρνηση

Παλεύει να βάλει στοπ στην υπόθεση Πετσίτη η κυβέρνηση

Να βάλει στοπ στις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του κολλητού του Νίκου Παππα Μανώλη Πετσίτη παλεύει η κυβέρνηση, καθώς η επιστροφή στην επικαιρότητα της υπόθεσης του άλλοτε μέλους του στενού πυρήνα της «ομάδας του Μαξίμου», εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μπορεί βέβαια να δηλώνει ότι «η Πετσιτειάδα επανήλθε στην δημοσιότητα μόλις ασκήθηκαν διώξεις για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη επανήλθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας γιατί πλέον οι κινήσεις των λογαριασμών του, βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας τόσο των ελληνικών αρχών, όσο και των Κυπριακών. Με την ελληνική Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, να έχει εντοπίσει χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις υπηρεσίες που προσέφερε σε άγνωστες εταιρείες ο Μανόλο του Παππά, όπως είναι γνωστός ο Μανώλης Πετσίτης.

Με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να ζητά εξηγήσεις και απαντήσεις για τις σχέσεις του κ. Πετσίτη με το σύστημα Μαξίμου.

«Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππα, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μαστρογεωργίου.

Επίσης η υπόθεση Πετσίτη επανήλθε στην επικαιρότητα με την αποκάλυψη ότι η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, αντιεισαγγελέας Αννα Ζαΐρη-Αρκουλή, μετέθεσε ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία τον προϊστάμενο της υπηρεσίας που χειριζόταν την υπόθεση Πετσίτη- και τις σχέσεις του με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη- σε άλλη υπηρεσία και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου. Με αποτέλεσμα εκείνος να υποβάλει την παραίτησή του ξεκαθαρίζοντας ότι «εξωθείται σε παραίτηση».

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη η ΝΔ να ανακοίνωσε ότι θα καλέσει την αντεισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η γραμμή άμυνας του Μαξίμου

Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης απέναντι στο μπαράζ των αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες του κολλητού της παρέας του Μαξίμου, που από απλό γκαρσόνι σε πιτσαρία στην Συγγρού, βρέθηκε να έχει εμβάσματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ στον λογαριασμό του από πλήθος εταιρειών- μεταξύ αυτών και εταιρείες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη- και να φωτογραφίζεται με τους πιο ισχυρούς Έλληνες επιχειρηματίες, είναι διπλή.

Σε πρώτο επίπεδο τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν άγνοια για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μανώλη Πετσιτη, προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον ρόλο του στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου- αν και οι φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα τους διαψεύδουν- και διαρρέουν ότι από ένα σημείο και μετά, περίπου το 2016, ο Μανώλης Πετσίτης αυτονομήθηκε και ακολούθησε την δική του καριέρα. Αυτό επιχείρησε να κάνει χθες ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο κ. Πετσίτης. Ο κ. Παππας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είπε μάλιστα ότι ο Μανώλης Πετσίτης εργάζεται σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είναι σε σύγκρουση, σημειώνοντας ότι από το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης έχει πάψει να είναι συνεργάτης του.

«Πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών, ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει», είπε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Η δεύτερη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι ότι το σκάνδαλο είναι μια προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αλλάξει την ατζέντα:

«Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Χουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ότι δηλαδή δήλωσε λίγες ώρες μετά και η κ. Σβίγκου.

Σχολιάζοντας, δε, το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανοίξουν οι λογαριασμοί Τσίπρα-Παππά, ο Νίκος Παππάς είπε, ότι «ο καθένας για να πάρει δύο λεπτά δημοσιότητας μπορεί να καταφύγει σε συκοφαντίες, διαβιούμε με απολύτως καθαρό τρόπο».

Οι απαντήσεις που δίνει το σύστημα Μαξίμου όμως δεν απαντούν στα καίρια ερωτήματα που έχουν τεθεί από την αντιπολίτευση. Πώς εξηγείται η μετεωρική άνοδος του Μανώλη Πετσίτη και των εισοδημάτων του; Πώς ερμηνεύεται η εργασιακή του εμπλοκή με εταιρείες που παρέχουν προϊόντα σε δημόσιες εταιρείες, όπως η ΕΡΤ, που όλως συμπτωματικώς είναι ευθύνη του Νίκου Παππά; Πώς εξηγείται η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ την οποία έρευνα η Δικαιοσύνη, αφού η προηγούμενη διοίκηση φαίνεται ότι δεν έπραξε τα δέοντα, για να εισπράξει τις οφειλές της εταιρίας Elfe του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη; Γιατί ο πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θοδωρος Κιτσάκος δήλωσε ότι ο Μανώλης Πετσιτης μπαινόβγαινε στην Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου, ως εκπρόσωπος του Μαξίμου; Είναι τυχαίο ότι ο κ. Πετσίτης που τώρα έχει βρει καταφύγιο στην Κύπρο... συναλλάσσεται με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που είναι ο ίδιος δικηγόρος που συνόδευε τον Νίκο Παππά στο περίφημο ταξίδι στην Βενεζουέλα;

Αναμένονται απαντήσεις από την Κύπρο

Υπό δικαστική έρευνα είναι πλέον  ο Μανώλης Πετσίτης και στην Κύπρο. Πρόσφατα ήρθε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο αποδεικνύει πως οι κυπριακές Αρχές έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο και ειδικότερα τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Αρτέμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Έρευνες επίσης γίνονται και από τον Έφορο Εταιρειών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μανώλης Πετσίτης συμμετέχει σε εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνεται σε έγγραφο που ήρθε στην δημοσιότητα, τις σχετικές έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη πραγματοποιεί η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού.

Στη βάση της έρευνας της ΜΟΚΑΣ, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις του Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.

 

Πηγή: iefimerida.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video