ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Θέλω σ’ αυτές τις εκλογές να κερδίσει η πόλη" λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κων.Ζέρβας

"Σε αντίθεση με τους κομματικούς υποψηφίους που βλέπουν τους δημότες ως δεδομένους, θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη για όλους", 

δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ζέρβας, σχολιάζει τα κομματικά χρίσματα και τονίζει πως "η κ.Νοτοπούλου και ο κ. Ταχιάος είναι αυτοί που ένα πρωί πληροφορήθηκαν πως πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον γιατί τους προορίζουν - ερήμην των δημοτών - για το δημαρχιακό θώκο. Τα κόμματα νοιάζονται μόνο για το βράδυ των εκλογών".

Ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης από επιλογή, ότι ανακοίνωσε υποψηφιότητα χωρίς εξάρτηση από το σχεδιασμό της Πειραιώς και δεν περίμενε να χτυπήσει το τηλέφωνό του για να τον επιστρατεύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη "μάχη" των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αναφορικά με την οκταετία της διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη, στην οποία υπήρξε αντιδήμαρχος κατά το παρελθόν, παραδέχεται πως πέτυχε πολλά στην πρώτη τετραετία, συμπληρώνοντας όμως ότι η δεύτερη θητεία ήταν "απογοητευτική". Συνεχίζει λέγοντας πως τον τελευταίο ενάμισι χρόνο "η πόλη είναι ακυβέρνητο καράβι" και ότι η κριτική που ασκεί ο ίδιος προς τον δήμαρχο δεν είναι προσωπική, αλλά είναι πάνω σε ζητήματα ουσίας.

Υπόσχεται ότι σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει η ανάπλαση της Αριστοτέλους, θα επιταχυνθούν τα έργα στο παραλιακό μέτωπο, θα ξεκινήσει η θαλάσσια αστική συγκοινωνία, θα δημιουργηθούν πρότυπα δημοτικά ιατρεία σε κάθε δημοτική κοινότητα και θα εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, στην Αναστασία Καρυπίδου για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ: Κύριε Ζέρβα, το τελευταίο διάστημα η παράταξη σας δείχνει να βγάζει μια δυναμική. Που πιστεύετε πως οφείλεται;

Είμαστε μία καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη, με πρόγραμμα, με θέσεις και αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές όλων των συμπολιτών μας. Να κερδίσει η πόλη θέλουμε. Περπατάμε όλη την πόλη καθημερινά. Συναντάμε όλους τους φορείς. Περνάμε από κάθε γειτονιά. Με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συνομιλούμε. Είδατε άλλους υποψήφιους να το κάνουν; Μάθατε το πρόγραμμα και τις θέσεις άλλων υποψήφιων δημάρχων; Το μήνυμά μας είναι ένα. Η πόλη μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Χωρίς δικαιολογίες. Νίκη για τη Θεσσαλονίκη είναι η εκλογή ενός δημάρχου που θα νοιάζεται γι αυτήν. Νίκη για τη Θεσσαλονίκη θα είναι να γίνει μία πόλη για να ζεις και να δημιουργείς. Και να είστε βέβαιοι αυτή τη φορά τη Θεσσαλονίκη θα την υπερασπιστούν οι πολίτες της και θα νικήσουν.

Ερ: Σας έχει μείνει πικρία από το γεγονός ότι η ΝΔ δεν σας έδωσε την ευκαιρία και δεν στήριξε την υποψηφιότητά σας;

Δεν πιστεύω στα κομματικά χρίσματα στους Δήμους. Η κ. Νοτοπούλου και ο κ.Ταχιάος είναι αυτοί που ένα πρωί πληροφορήθηκαν πως πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον γιατί τους προορίζουν - ερήμην των δημοτών - για το δημαρχιακό θώκο. Τα κόμματα νοιάζονται μόνο για το βράδυ των εκλογών. Και είναι λυπηρό που έτσι βλέπουν τη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς που δεν το βλέπουν έτσι οι κάτοικοί της. Δεν περίμενα συνεπώς κάποιο κομματικό όργανο να ανακοινώσει στους Θεσσαλονικείς ότι με ενδιαφέρει η πόλη. Άλλωστε ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου χωρίς να την εξαρτώ από το σχεδιασμό της Πειραιώς. Είμαι από επιλογή υποψήφιος δήμαρχος, στους Θεσσαλονικείς απευθύνομαι και δεν περίμενα να χτυπήσει το τηλέφωνό μου για να με επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ερ: Ποια έργα σχεδιάζετε να γίνουν στην πόλη την επόμενη τετραετία μ’ εσάς δήμαρχο;

Όταν τελειώσουν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής η πόλη θα έχει μπροστά της μία μοναδική ευκαιρία. Εάν στο τιμόνι της έχει ανθρώπους με όραμα, όρεξη, γνώση και σχέδιο θα καταφέρει να εκτιναχθεί και να κερδίσει μια θέση στον παγκόσμιο χάρτη των πόλεων που η εμβέλειά τους ξεπερνά τα αμιγώς εθνικά όρια. Με εμένα δήμαρχο θα προχωρήσει η ανάπλαση της Αριστοτέλους, η επιτάχυνση των έργων στο παραλιακό μέτωπο, η έναρξη θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, η δημιουργία πρότυπων δημοτικών ιατρείων σε κάθε δημοτική κοινότητα, ο εκσυγχρονισμός όλων των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών με χρήση των νέων τεχνολογιών (ΑΤΜ έκδοσης πιστοποιητικών). Σίγουρα, προτεραιότητά μου είναι ο εκσυγχρονισμός το στόλου οχημάτων καθαριότητας και η κάλυψη όλων των αναγκών σχολικής στέγης.

Ερ: Υπάρχει κάτι που θα κρατήσετε από τα χρόνια της διοίκησης Μπουτάρη; Γιατί η κριτική που του ασκείτε είναι έντονη.

Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι δεν ερχόμαστε να μηδενίσουμε, να απαξιώσουμε και να υποτιμήσουμε το έργο κανενός. Η διοίκηση Μπουτάρη πέτυχε αρκετά, ιδιαίτερα την πρώτη τετραετία. Ενίσχυσε την εξωστρέφεια και αναδιαμόρφωσε τις προτεραιότητες της πόλης. Η δεύτερη τετραετία ήταν σχεδόν απογοητευτική. Στο τέλος μάλιστα φάνηκε να αρέσκεται περισσότερο στο να προκαλεί τους Θεσσαλονικείς και να αδιαφορεί για τις ευαισθησίες τους παρά να τους ωθεί για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Συνολικά μπορώ να σας πω πως ο Γιάννης Μπουτάρης πέτυχε πολύ λιγότερα από αυτά που θα μπορούσε, πολύ λιγότερα συγκριτικά με τη στήριξη που απόλαυσε όλα αυτά τα χρόνια από κέντρα εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Και αν του ασκώ σκληρή, όπως λέτε κριτική, το κάνω διότι έχει περίπου 1,5 χρόνο που η πόλη είναι ακυβέρνητο καράβι, εγκαταλελειμμένη, αφημένη στην τύχη της. Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι ζήτημα ουσίας.

Ερ: Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρόστιμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το κάπνισμα. Ποια είναι η δική σας θέση στο θέμα;

Όσο δύσκολο κι αν είναι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί με κάθε τρόπο, είναι θέμα δημόσιας υγείας, σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών. Η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μία κατάσταση που όχι μόνο δεν μας τιμά, όχι μόνο επιβαρύνει το σύστημα υγείας, αλλά και προσβάλει την ποιότητα ζωής. Ακόμη και οι καπνιστές συμφωνούν με αυτό. Εφαρμογή του νόμου, χωρίς όμως έλεγχο και επιβολή ποινής / προστίμου, δε νοείται. Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και την επί της ουσίας αδυναμία της να ελέγξει, έχω αναφερθεί πολλές φορές για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων της. Στόχος μία άκαπνη ευρωπαϊκή πόλη.

Ερ: Επίσης, πόσο εύκολο είναι να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό με τα διπλοπαρκαρισμένα και με την παράνομη στάθμευση;

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Για να περιοριστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα απαιτείται πρώτα και κύρια ένα βιώσιμο σχήμα δημόσιας αστικής συγκοινωνίας που σε συνδυασμό με το Μετρό να διαμορφώσουν ένα συγκοινωνιακό δίκτυο που αρμόζει στο μέγεθος και της ανάγκες της πόλης. Εάν δεν γίνει αυτό, όσο και να ξορκίζουν ορισμένοι το αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς, ο πολίτης δεν έχει εναλλακτική. Επικουρικά η δημιουργία μεγάλων parking στις παρυφές της πόλης θα μπορούσε να δώσει βοηθήσει. Επιπλέον, το νεοεισαχθέν σύστημα στάθμευσης έχει πολλές αστοχίες και ο επανασχεδιασμός του είναι βασική υπόσχεσή μου. Και βέβαια οτιδήποτε και αν σχεδιάσουμε, οποιαδήποτε ρύθμιση και αν εφαρμόσουμε, χρειάζεται καθημερινός έλεγχος και κυρώσεις στους παραβάτες. Η κουλτούρα σεβασμού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Η επικοινωνία μου με την Αστυνομία θα είναι καθημερινή – μία υπόσχεση ακόμη προς τους συμπολίτες μου.

Ερ: Σε περίπτωση μη εκλογής με ποιους από τους ανθυποψηφίους σας θα συνεργαστείτε μετεκλογικά;

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται Δήμαρχο αφοσιωμένο σε αυτή. Με τη φιλοδοξία και το πάθος να υπερβαίνει κάθε δυσκολία χωρίς συμβιβασμούς. Οι κάτοικοι της πόλης μας ασφυκτιούν από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία και δεν έχουν το χρόνο για άλλες χαμένες ευκαιρίες. Απαιτούν τώρα να δοθούν λύσεις. Γι αυτό και απευθύνομαι σε εκείνους να μου εμπιστευθούν τη θέση του δημάρχου. Με τη δέσμευση πως θα κάνω οτιδήποτε κι αν απαιτηθεί για να είμαι χρήσιμος σε εκείνους και μόνο. Σε κάθε περίπτωση θα στηρίζω κάθε προσπάθεια που δίνει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Και το εννοώ.

Ερ: Κλείνοντας, με ποιο κριτήριο πιστεύετε πως θα πρέπει να ψηφίσουν οι Θεσσαλονικείς στις προσεχείς εκλογές και πόσο ρόλο θα παίξει η Συμφωνία των Πρεσπών;

Σε αντίθεση με τους κομματικούς υποψηφίους που βλέπουν τους δημότες ως δεδομένους, θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη για όλους. Αυτή τη φορά πρέπει να κερδίσει η πόλη – αυτό είναι το δικό μας στοίχημα. Για να το πετύχουμε, για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολλών, των ανθρώπων της καθημερινότητας, καταρτίσαμε πρόγραμμα, περπατήσαμε κάθε γειτονιά. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, πήρα ξεκάθαρη θέση. Κακή συμφωνία που πέραν του ονόματος δημιουργεί ζητήματα με εθνότητα, τη γλώσσα και τις εμπορικές ονομασίες των τοπικών προϊόντων. Θέση μου είναι πως μόνο η Θεσσαλονίκη μπορεί να διασφαλίσει το όνομα της Μακεδονίας. Θα το πετύχει μόνο εάν γίνει η πόλη που σχεδιάζουμε, η πόλη του μέλλοντος με βαρύνοντα ρόλο. Νίκη για τη Θεσσαλονίκη θα είναι νίκη και για τη Μακεδονία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video