ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιατί ένα ταξίδι με φίλους κάνει καλό στην υγεία

Αν ένα ταξίδι με τους φίλους υπήρχε ως ιδέα στο πίσω μέρος του μυαλού σας, καλά θα κάνετε να το επισπεύσετε καθώς επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει κάτι τέτοιο για την υγεία.

Ενώ, μάλιστα, οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε σίγουρα περισσότερο τις οικογένειές μας, έχει αποδειχθεί ότι η φιλία μπορεί να επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής, να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων, ακόμη, και να αμβλύνει την αντοχή μας στον πόνο.

Το 2016 ερευνητές ανακάλυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η παρέα με τους φίλους μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της ωκυτοκίνης, την «ορμόνη της αγάπης» όπως είναι διαφορετικά γνωστή, η οποία ελευθερώνεται όταν νιώθουμε ευτυχισμένοι. Σύμφωνα με επιστήμονες, μάλιστα, η ωκυτοκίνη μπορεί να κάνει τους ανθρώπους περισσότερο φιλικούς, γενναιόδωρους αλλά και πιο έμπιστους –τα στοιχεία που αναζητά, δηλαδή, κανείς σε έναν φίλο.Αντιθέτως, σύμφωνα με έρευνες του Χάρβαρντ, οι άνθρωποι που δεν έχουν ισχυρές φιλίες τείνουν να είναι πιο καταθλιπτικοί, παρουσιάζουν μείωση της γνωστικής λειτουργίας σε μεγαλύτερες ηλικίες, και το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι είναι πιθανότερο να χάσουν την ζωή τους σε νεαρότερη ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, μία μελέτη που εξέτασε την ζωή 309.000 ανθρώπων διαπίστωσε ότι η έλλειψη κοινωνικών δεσμών αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 50% περισσότερο από όλες τις άλλες αιτίες –ένα αποτέλεσμα που εμφανίζεται και σε όσους καπνίζουν ημερησίως μέχρι 15 τσιγάρα. Επιπλέον, μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος άνοιας αυξανόταν ανάλογα με το ποσοστό της μοναξιάς που αισθάνονται οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτή.

Κανείς δεν είπε, ωστόσο, ότι η διατήρηση των κοινωνικών επαφών με τους φίλους σε τακτικά διαστήματα είναι εύκολη. Οι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής μειώνουν τους χρόνους που κάποιος μπορεί να αφιερώσει στους φίλους του και η επαφή μέσω social media ή η ανταλλαγή ευχών δεν είναι αρκετά, για την θετική επίδραση της φιλίας στην υγεία.Τέλος, έρευνα του ψυχολόγου William Chopik από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διαπιστώνει ότι σε άτομα μεγάλης ηλικίας η φιλία αποτελεί τον ισχυρότερο παράγοντα ευτυχίας και καλύτερης υγείας, από οποιαδήποτε άλλη σχέση, ακόμη και αυτές με την οικογένεια.

Έχοντας φίλους κανείς, λοιπόν, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει κατά πολύ την υγεία του. Αυτό που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία είναι «ενέσεις» ενέργειας στις φιλίες σας διοργανώνοντας πού και πού μικρές εξορμήσεις και εκδρομές. Αυτές οι «ανάσες» θα σας προσφέρουν πολλά περισσότερα από την περιστασιακή ευχαρίστηση της απόδρασης από την καθημερινότητα.

Για την υγεία σας και μόνο, λοιπόν, ζητήστε άδεια από τον διευθυντή σας, οργανώστε την οικογένεια, συντονιστείτε με τους φίλους σας και κλείστε το επόμενο τριήμερο που θα αποδειχθεί εξίσου ευεργετικό τόσο για την ευτυχία και και τον οργανισμό σας.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video