ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Μαφία των λαϊκών": Καταθέσεις για εκβιασμούς ''καίνε'' τον πρόεδρο σωματείου

Δεκάδες καταθέσεις που ''καίνε'' τους... νονούς των ζαρζαβατικών, έχει στα χέρια της το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. ,σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος''.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος σωματείου είχε τον «έλεγχο» των λαϊκών αγορών της Αθήνας επένδυε στον «φόβο» των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές πως θα «χάσουν τα καλά προνόμια».

«Πριν από δύο χρόνια μας είπε ο πρόεδρος ότι πληρώνει τους σεκιούριτι. Εγώ προσωπικά κατέβαλα το ανώτερο ποσό, αμφιβάλλοντας όλα αυτά τα χρόνια για τον σκοπό τους, πλην όμως φοβόμουν ότι αν πάψω να πληρώνω, δεν θα έχω ίση μεταχείριση κατά τη διάρκεια της λαϊκής, εννοώντας ότι θα χάσω τα προνόμια του ανταγωνισμού. Προνόμια που είναι μεν νόμιμα, περνάνε όμως από το χέρι του προέδρου».

Η προαναφερθείσα είναι μία από τις δεκάδες καταθέσεις που έχει στα χέρια της το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. και «καίει» τους… νονούς των ζαρζαβατικών σχετικά με τον τρόπο δράσης τους και το πώς έκαναν «κουμάντο» στις λαϊκές αγορές. Ο πρόεδρος σωματείου που είχε τον «έλεγχο» των λαϊκών αγορών της Αθήνας επένδυε στον «φόβο» των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές πως θα «χάσουν τα καλά προνόμια». Την ώρα που «έχτιζε σε αυτόν τον φόβο», οδηγούσε Mercedes και οι σεκιούριτι που πλήρωναν οι υπάλληλοι στις λαϊκές αγορές δούλευαν για τον ίδιο! «Όταν γίνουν οι αλλαγές πάγκων θα δεις πού θα βρεθείς», είχε πει ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης της «μαφίας των λαϊκών αγορών» σε άτομο που αρνήθηκε να καταβάλει τα χρήματα που του ζητούσαν.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας συγκέντρωναν για πάνω από πέντε χρόνια στοιχεία για να «δέσουν» όσο το δυνατόν περισσότερο την υπόθεση και με μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να κάμψουν τις αντιστάσεις αλλά και τον φόβο αρκετών ιδιοκτητών πάγκων, οι οποίοι δεν ήθελαν να καταθέσουν αρχικά, αλλά στη συνέχεια το έκαναν. «Όποιος λοιπόν του αντιμιλήσει ή δεν δώσει τα “μαύρα λεφτά” και του φέρει αντίρρηση, τον εκβιάζει ότι θα του φέρει το υπουργείο και με αυτόν τον τρόπο τους αναγκάζει να πληρώσουν. Όλοι φοβόμαστε και κάποιοι φοβούνται ακόμη να έρθουν στην Αστυνομία και να κάνουν καταγγελία. Αυτό γίνεται τουλάχιστον δέκα χρόνια και από φόβο πληρώναμε και κάποιοι πληρώνουν ακόμη», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ακόμη μία κατάθεση που βρίσκεται στη διάθεση του «Ε.Τ.» και συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισαν οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ακόμη και «στήσιμο» των εκλογών σε σωματείο των ιδιοκτητών των λαϊκών αγορών. «Τις τελευταίες μέρες ο… περνάει από τους πάγκους και ζητάει να υπογράψουν κάποιοι ότι δεν του έδιναν μαύρα λεφτά και ότι αυτά τα λεφτά τα έπαιρναν οι σεκιούριτι. Σε εμένα δεν έχει έρθει. Αυτά τα έχω ακούσει μόνο. Ακόμη θέλει να βάλει όλους τους ιδιοκτήτες πάγκων ή περίπου το 80% υποψήφιους για τις εκλογές με σκοπό να πετύχει να ξαναβγεί πρόεδρος. Σε προηγούμενες εκλογές ο πρόεδρος είχε δώσει σημαδεμένα ψηφοδέλτια», αποκάλυψε στους αστυνομικούς ακόμη ένας εργαζόμενος σε λαϊκές αγορές. «Όσοι δεν ψήφισαν με κάποιο τρόπο αργότερα τιμωρήθηκαν. Τους έστειλαν ελεγκτές, τους έκοψαν πρόστιμα. Εγώ από φόβο τον ψήφισα όλες τις φορές που ήταν υποψήφιος. Όποιος του έφερνε αντίρρηση, μετά είχε πόλεμο. Όποιος δεν έδινε τα μαύρα λεφτά του έστελνε τους ελεγκτές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος άνδρας στην κατάθεσή του, που βρίσκεται στα χέρια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με την ίδια κατάθεση, ο πρόεδρος του Σωματείου, παρά το γεγονός πως είχε πληροφορηθεί για τη διεξαγόμενη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., εμφανιζόταν… απτόητος και συνέχιζε κανονικά το… έργο του. «Ο ίδιος λέει ότι έχει στο Περιστέρι τουλάχιστον τρία σπίτια και ένα στην Ακράτα. Έχει αμάξι Mercedes και ένα άλλο αμάξι μικρό. Δεν ξέρω τι άλλο έχει. Παρόλο που ξέρει ο πρόεδρος ότι έγιναν καταγγελίες στην υπηρεσία σας, θα βάλει πάλι υποψηφιότητα για το σωματείο και προκήρυξε νέες εκλογές», συνέχισε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο ίδιος ιδιοκτήτης πάγκου σε λαϊκή αγορά της Αθήνας.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video