ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μεγάλη Εβδομάδα: ''Ατενίζοντας την Δόξα του Θεού''

Μεγάλη Εβδομάδα: ''Ατενίζοντας την Δόξα του Θεού''

Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος συναυλία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας “Ο Άγιος Αρσένιος”, με ύμνους από την Μεγάλη Εβδομάδα, υπό την διεύθυνση του Οικ. π. Νεκταρίου Μπόκου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η συναυλία αυτή, με την εξαιρετική απόδοση των πλουσίων σε νοήματα ύμνων της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, από τα μέλη της Σχολής, μάς εισήγαγε στο πνεύμα των ημέρων του Παθούς του Κυρίου μας, ο Οποίος θυσιάστηκε επί του Σταυρού, διά την του κόσμου ζωή και σωτηρία.

Ήδη τελείωσε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, το στάδιο των αρετών, που ο καθένας έδωσε τον αγώνα του τον πνευματικό.

Τώρα καλούμαστε να εντείνουμε την προσευχή μας, ώστε να δεχθούμε μέσα στην καρδιά μας τον Νυμφίο Χριστό, να συμπορευθούμε μαζί Του, να συσταυρωθούμε και να νεκρωθούμε, προκειμένου να συναναστηθούμε την λαμπροφόρο ημέρα του Αγίου Πάσχα.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία της σωστής αποδόσεως όλων αυτών των υπέροχων ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος, σκοπός των οποίων είναι να κατανύξει την ψυχή του πιστού και να τον μυήσει στο μέγα μυστήριο της απολυτρώσεως του ανθρωπίνου γένους, με την Σταυρική θυσία του Μονογενούς Υιού και Λόγου του Θεού.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος συνεχάρη τα μέλη, τους δασκάλους και τον Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Κερκύρας και υπεύθυνο της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής “Ο Άγιος Αρσένιος”.

Την συναυλία παρουσίασε ο π. Ιουστίνος ο οποίος υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής ο πιστός πορεύεται από την κατάσταση της κατά σάρκα ζωής, στην κατά πνεύμα ζωή. Η πορεία είναι ανάβασις προς την Άνω Ιερουσαλήμ, προς την Βασιλεία του Πατρός.

Ο πιστός στην ανάβασή του αυτή έχει ως πρότυπο τον ιστορικό Ισραηλιτικό λαό. Οπως ο λαός αυτός έφυγε από την Αίγυπτο, στην οποία ήταν δούλος και πορεύθηκε δια της ερήμου, στην γη της επαγγελίας, έτσι και ο πιστός κινείται.

Φεύγει από την ζωή της δουλείας στα πάθη και ζητάει την εν Χριστώ ελευθερία. Με την υμνολογία της, η Εκκλησία μάς καλεί να συμπορευθούμε με τον Χριστό, που έρχεται προς το Εκούσιον Πάθος Του.

Αυτή την θυσιαστική πορεία δεν την απέφυγε ο Κύριος. Απεναντίας και την γνώριζε και την προανήγγειλε στους Μαθητές Του. Σε αυτή την συμπόρευση μάς ζητά να μετέχουμε και εμείς με την δική μας ζωή. Η δική Του πορεία είχε δύο προορισμούς, ο πρώτος τα Ιεροσόλυμα και ο δεύτερος προς τον Πατέρα. Και εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε τον Κύριο στην Βασιλεία των Ουρανών.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής “Ο Άγιος Αρσένιος” ιδρύθηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας κυρό Τιμόθεο το 1987. Η Σχολή το 2001 διέκοψε την λειτουργία της και επαναλειτούργησε μετά από αρκετά χρόνια, το 2009, κατόπιν πρωτοβολίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Έκτοτε έχει ως καλλιτεχνικό της διευθυντή τον κ. Ιωάννη Σχώρη, πρωτοψάλτη- καθηγητή βυζαντινής μουσικής.

Δάσκαλοι της Σχολής είναι οι Πρωτοψάλτες κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, κ. Γεώργιος Λαδοβρέχης, κ. Γεώργιος Λαβράνος και ο Οικονόμος π. Νεκτάριος Μπόκος.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και τα μαθήματά της γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Romfea.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video