ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βίτσας: Αποτυχία της Ευρώπης ότι δεν έχει διαμορφώσει ευέλικτη, λογική και ανθρώπινη νομοθεσία για τη μετανάστευση

Βίτσας: Αποτυχία της Ευρώπης ότι δεν έχει διαμορφώσει ευέλικτη, λογική και ανθρώπινη νομοθεσία για τη μετανάστευση

Την ανάγκη να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, τονίζει σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, 

Δημήτρης Βίτσας, γνωστοποιώντας ότι τη Δευτέρα θα βρεθεί μαζί με το επιτελείο του στη Σάμο, προκειμένου να επιταχυνθεί η αποσυμφόρηση του νησιού.

«Αποτελεί αποτυχία της Ευρώπης το γεγονός ότι δεν έχει διαμορφώσει ενιαία πολιτική ασύλου και δεν έχει προχωρήσει στην αναγκαία αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου. Θα έλεγα επίσης ότι είναι αποτυχία της Ευρώπης το γεγονός ότι δεν έχει διαμορφώσει ευέλικτη, λογική και ανθρώπινη νομοθεσία για τη μετανάστευση με αποτέλεσμα να πνίγονται άνθρωποι στη Μεσόγειο», τονίζει ο κ. Βίτσας και υπογραμμίζει: «Αντί, να δημιουργήσουμε μια πολιτική που θα δώσει δισεκατομμύρια για να αναπτυχθούν οι φτωχές χώρες, δίνουμε χρήματα δήθεν για να περιφρουρούμε τα σύνορα. Αυτές οι πολιτικές δεν δίνουν λύση, κινδυνεύουν να μας γυρίσουν στην περίοδο πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όπως αναφέρει, σκοπός της επίσκεψής του στη Σάμο «είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της αποσυμφόρησης και παράλληλα να προχωρήσει η ενοικίαση του χώρου όπου θα δημιουργηθεί το νέο ΚΥΤ, ώστε να αρχίσει να κατασκευάζεται». «Στόχος μας», προσθέτει, «είναι να μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευάλωτοι, ώστε στο τέλος Μαίου, στις δημοτικές εκλογές, να φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης 500-600 άνθρωποι. Αυτούς θα τούς μεταφέρουμε από το σημερινό ΚΥΤ στο Βαθύ, το οποίο θα κλείσει, στο νέο ΚΥΤ που δημιουργούμε και θα έχει χωρικότητας 1.200 ατόμων».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ορισμένοι επενδύουν στην ξενοφοβία για ψηφοθηρικούς λόγους, ο κ. Βίτσας σημειώνει μεταξύ άλλων: «είναι σαφές ότι υπάρχει σχέδιο από ξενοφοβικούς, ρατσιστές και φασίστες, στο οποίο παρασύρονται κι άλλοι, όχι πάντα με αγαθότητα. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει κόσμος που είναι σοβαρός, λογικός, οργανωμένος. Από την πλευρά των δυνάμεων της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, αναπτύσσεται μια ρητορική που επενδύει στην ψήφο των ξενοφοβικών, ενώ παράγει περισσότερα φέικ νιουζ από όσα μπορεί να καταναλώσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Έχει να κάνει και με το ήθος, μιλάμε για τις ζωές ανθρώπων, όχι για ψήφους. Στο κάτω κάτω, πολιτική είναι η διαχείριση της πραγματικότητας, δεν είναι ένας συνεχής λόγος και αντίλογος που μοιάζει με ποδοσφαιρικό αγώνα. Αλλά και στο επίπεδο των προτάσεων της ΝΔ, δεν υπάρχει διαφορά από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που η ίδια χαρακτηρίζει ακροδεξιές. Αυτό όμως θα το πληρώσουν».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video