ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πέντε λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας

Δείτε ποια είναι αυτά τα λάθη στο πλύσιμο προσώπου και προσπαθήστε να τα αποφύγετε στο μέλλον, ώστε να έχετε πιο απαλή και υγιή επιδερμίδα προσώπου.

1. Ακατάλληλη θερμοκρασία νερού

Το εξαιρετικά ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το δέρμα του προσώπου, ενώ ούτε και το πολύ κρύο νερό είναι καλό. Επιλέγετε πάντα χλιαρό νερό, αφού είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσει το δέρμα, χωρίς να προκληθεί καμία ζημιά στην επιδερμίδα.

Είναι μύθος ότι το καυτό νερό “ανοίγει του πόρους” και το παγωμένο νερό “τους κλείνει”. Η αλήθεια είναι ότι οι πόροι δεν διαθέτουν μυς για να ανοιγοκλείνουν. Το καυτό νερό ειδικά, επηρεάζει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και οδηγεί σε αφυδάτωση που ακολουθείται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος (ελαίων) από το δέρμα για να εξισορροπήσει την κατάσταση.

2. Πλένεστε υπερβολικά πολλές φορές μέσα στην ημέρα

Σε γενικές γραμμές το να πλένεστε 1-2 φορές την ημέρα είναι ένας καλός μέσος όρος, αλλά αν το παρακάνετε, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρύνετε όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και, όπως γίνεται και με το πολύ καυτό νερό, αυτό οδηγεί σε αφυδάτωση του δέρματος και υπερβολική παραγωγή ελαίων.

Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένη ακμή, σπυράκια και μαύρα στίγματα που προκαλούνται από το υπερβολικό σμήγμα που φράζει τους πόρους της επιδερμίδας και δημιουργεί φλεγμονή.

3. Υπερβολική απολέπιση προσώπου

Οποιαδήποτε υπερβολή στην περιποίηση του προσώπου (πολύ υψηλή η πολύ χαμηλή θερμοκρασία νερού, συχνότητα καθαρισμού, απολέπιση κλπ), έχει αρνητικά αποτελέσματα. Με την απολέπιση απομακρύνετε τα νεκρά δερματικά κύτταρα από την επιδερμίδα. Αλλά δεν πρέπει να το κάνετε πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα και, μάλιστα, να επιλέγετε scrubs (αλοιφές) από “μαλακά” και “ευγενικά” συστατικά για το δέρμα σας, όπως scrubs ζάχαρης ή φρουτώδους οξέος).

Επίσης, χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας και όχι κάποιο πανάκι, για να αποφύγετε το τράβηγμα και τις μικροεκδορές στην επιδερμίδα.

4. Δεν ξεπλένετε το πρόσωπό σας αρκετά καλά

Αν δεν απομακρύνετε καλά κάθε υλικό που χρησιμοποιείτε για την περιποίηση του προσώπου σας (σαπούνι, κρέμες, καλλυντικά, μέικ-απ κλπ) τότε προκαλείτε τη συσσώρευση ουσιών στη επιδερμίδα. Αυτό, όπως είναι φυσικό, οδηγεί σε αυξημένη ακμή.

Το σαγόνι, η γραμμή των μαλλιών και η μύτη είναι συνήθως εκείνα τα σημεία, τα οποία “περιφρονούν” οι περισσότεροι άνθρωποι στον καθαρισμό του προσώπου τους.

5. Τρίβετε το πρόσωπό σας με την πετσέτα, όταν σκουπίζεστε

Μετά το πλύσιμο του προσώπου, οι περισσότεροι άνθρωποι τρίβουν την πετσέτα επάνω στο δέρμα τους. Αυτό είναι λάθος. Το σωστό είναι να ακουμπάτε επανειλημμένως την πετσέτα στην επιδερμίδα και όχι να την τρίβετε. Έτσι, ερεθίζετε το δέρμα, προκαλείτε μικροεκδορές και καταστρέφετε σταδιακά την ελαστικότητά του.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε την πρώτη πετσέτα που θα βρείτε μπροστά σας. Αν η ίδια πετσέτα χρησιμοποιείται από πολλά άτομα, τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εξάπλωσης βακτηρίων.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video