ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«7 δισεκατομμυριούχοι Έλληνες ανά τον κόσμο»

«7 δισεκατομμυριούχοι Έλληνες ανά τον κόσμο»

Το χρήμα στη σήμερον ημέρα είναι αυτό που κατά βάση κινεί τα νήματα και εξουσιάζει τον κόσμο. Πολύ γνωστοί επιχειρηματίες και δισεκατομμυριούχοι όπως ο Jeff Bezos, ο Bill Gates και ο Waren Buffet ανήκουν στο top 3 των πλουσιότερων ανθρώπων στο κόσμο. Ωστόσο μέσα από αυτό το κείμενο θα σας παρουσιάσουμε τους 7 πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες.

Του Πέτρου Κόλη


1. Jim Davis (Τζιμ Ντέιβις)

Στην θέση νούμερο 1 βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής Jim Davis, με περιουσία που υπολογίζεται στα 5,3 δις. Ο Jim Davis είναι στην θέση 365 της παγκόσμιας λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ ο ίδιος είναι ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ.


2. Tom Gores (Τομ Γκόρες)

Ο Tom Gores έπεται, μετά τον Jim Davis, στην θέση νούμερο 2. Με περιουσία που ανέρχεται στα 3,9 δις, βρίσκεται στη θέση 572 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Tom Gores γεννήθηκε στη Ναζαρέτ από Έλληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Όταν ήταν 4 ετών μετακόμισαν στις ΗΠΑ. Ο ίδιος επιβλέπει πάνω από 25 εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία 6 δις, μέσω της εταιρείας του Platinum Equity. Τέλος ο Tom Gores και η Platinum Eqyity τον Ιούνιο του 2011, έγιναν ιδιοκτήτες της ομάδος του NBA, Detroit Pistons.


3. John Paul DeJoria (Τζον Πολ Ντετζόρια)

Ο Ελληνοιταλός John Paul DeJoria ανήκει στο top 3 των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων. Με περιουσία 3,2 δις, βρίσκεται στην θέση 729 της παγκόσμιας κατάταξης. Αρκετό μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του «John Paul Mitchell Systems», η οποία παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως πριν γίνει δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητό του.


4. Σπύρος Λάτσης

Από τους πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σπύρος Λάτσης του οποίου η περιουσία ξεπερναεί τα 3 δις. Ο Σπύρος Λάτσης είναι Έλληνας τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς. Ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ιδιωτικούς τραπεζικούς ομίλους στην Ελβετία (EFG Group). Επίσης είναι μεγαλομέτοχος των Ελληνικών Πετρελαίων, ενός εκ των κορυφαίων ομίλων στον τομέα της ενέργειας και των πετρελαιοειδών την ανατολικής Ευρώπης.


5. John Catsimatidis (Τζον Κατσιματίδης)

Ο John Catsimatidis βρίσκεται στη θέση 766 με περιουσία 3,1 δις δολάρια. Ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 βενζινάδικα αλλά και εταιρείες Real Estate. Η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα όταν ήταν βρέφος, και μεγαλώνοντας βοήθησε τον πατέρα του να τα βγάλει πέρα δουλεύοντας τα βράδια σε ένα μπακάλικο.


6. Φίλιππος Νιάρχος

Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι στην 6η θέση των πλουσιότερων Ελλήνων, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη κατέχει την 859η θέση με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 2,8 δις δολάρια. Ο ίδιος θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη, καθώς η συλλογή του από πίνακες και έργα τέχνης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το 1 δις δολάρια.


7. Dean Metropoulos (Ντιν Μητρόπουλος)

Ο 7ος πλουσιότερος Έλληνας της λίστας μας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Dean Metropoulos. Με περιουσία που ανέρχεται στα 2,5 δις δολάρια βρίσκεται στην 965 της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων του σήμερα. Ο Μητρόπουλος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Pabst Brewing, η οποία παράγει πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών. Η οικογένειά του μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν 9 ετών και τα τελευταία χρόνια το όνομά του βρίσκεται στις λίστες με τους 15 πλουσιότερους Έλληνες. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video