ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καινοτόμο ηλεκτρονικό εργαλείο έσωσε μητέρα και κόρη με μόλις… 3 λέξεις

Τρομαγμένη και ολότελα αποπροσανατολισμένη μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε, η Valerie Hawkett βρέθηκε εγκλωβισμένη στο όχημά της χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πού βρίσκεται.

Αφού κατάφερε να απεγκλωβίσει την ίδια και την 4χρονη κόρη της από το αμάξι, κάλεσε την αστυνομία. Δεν μπορούσε όμως να τους πει πού ήταν, καθώς δεν φαινόταν από τον δρόμο και δεν υπήρχε τίποτα το αξιοσημείωτο για να λειτουργήσει ως τροχιοδεικτικό.

Κι όμως, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την 33χρονη μέσω μιας εφαρμογής που αντιστοιχίζει τρεις τυχαίες λέξεις σε κάθε τετράγωνο 3x3 μέτρων στον πλανήτη!

Της έστειλαν λοιπόν το σχετικό link στο ίντερνετ και οι λέξεις «Σαββατοκύριακο, ομίχλη, ακουστικά» οδήγησαν τους αστυνομικούς στην ακριβή της τοποθεσία, ένα χωράφι στην εξοχή του βρετανικού Σόμερσετ!

Το σύστημα γεωκωδικοποίησης What3Words έχει χωρίσει τον κόσμο σε 57 τρισεκατομμύρια τετράγωνα πλευράς 3 μέτρων και καθένα έχει μια ιδιαίτερη διεύθυνση, έναν συνδυασμό 3 λέξεων (από μια δεξαμενή 58.000 λέξεων).

Το αστυνομικό τμήμα του Σόμερσετ ήταν από τα πρώτα που αγκάλιασαν την τεχνολογία ήδη από πέρυσι κι αυτή η μητέρα και κόρη ήταν πιθανότατα τα πρώτα θύματα που σώθηκαν με τη βοήθειά της. Αρκετά αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αγγλίας υιοθετούν τώρα την εφαρμογή, που δείχνει ότι δουλεύει.

Πώς δουλεύει; Ο τηλεφωνητής του κέντρου άμεσης επέμβασης στέλνει απλώς στον χρήστη ένα μήνυμα με τον σύνδεσμο της εφαρμογής, η οποία και βρίσκει πού είναι στον πλανήτη αποδίδοντας τη διεύθυνση με τον συνδυασμό των τριών λέξεων.

Ο ΟΗΕ ήταν από τους πρώτους που ενστερνίστηκαν το app, όπως και η Mercedes-Benz, η οποία λάνσαρε πρόσφατα το πρώτο μοντέλο του κόσμου με ενσωματωμένες τις φωνητικές οδηγίες της What3Words. Η εφαρμογή είναι δημιουργία του Βρετανού Chris Sheldrick, ο οποίος λέει πως η χρήση της είναι απείρως ευκολότερη από τις συντεταγμένες του GPS.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video