ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συγκροτείται μηχανισμός υποστήριξης των 38 δήμων της Κ.Μακεδονίας για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Συγκροτείται μηχανισμός υποστήριξης των 38 δήμων της Κ.Μακεδονίας για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

Τη συγκρότηση ενός μηχανισμού υποστήριξης των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, με τη μορφή ενός Κέντρου Υποστήριξης τέτοιου είδους σχεδίων, προβλέπει το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), Ευάγγελος Μπεκιάρης.

 Στο πλαίσιο του συμφώνου θα υπάρξει επίσης ανταλλαγή δεδομένων κυκλοφορίας μεταξύ του Κέντρου Διαχείρισης Φωτεινής Σηματοδότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ζωντανού εργαστηρίου (livinglab) παρακολούθησης έξυπνης κινητικότητας του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Η συγκεκριμένη συνεργασία διαμορφώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της δεύτερης φάσης του έργου REFORM- «Integrated Regional action plan For innovative, sustainable and low carbon mobility» («Ολοκληρωμένο Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για Καινοτόμα, Βιώσιμη και Περιβαλλοντικά Φιλική Κινητικότητα») του Προγράμματος Interreg Europe, που υλοποιεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με στόχο την προώθηση πολιτικών για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιεί στην πράξη την πολύτιμη εμπειρία και γνώση που αποκτά από τη συμμετοχή της ως εταίρου σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Στόχος μας παραμένει η παροχή των πιο σύγχρονων εργαλείων και εφοδίων στους εμπλεκόμενους φορείς, για να υλοποιήσουν δράσεις με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη της Κεντρικής Μακεδονίας. Ως Περιφέρεια, στο σχέδιο δράσης που συντάξαμε, στοχεύουμε να συντονίσουμε και να συνδράμουμε την προσπάθεια των δήμων για την ανάπτυξη, εφαρμογή και παρακολούθηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), για πιο ανθρώπινες, πιο ασφαλείς, πιο σύγχρονες μετακινήσεις και συνεπώς πόλεις. Το σύμφωνο συνεργασίας αποτελεί το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή. Ο μηχανισμός υποστήριξης είναι ένα σημαντικό και συστηματικό μέσο δικτύωσης, ενημέρωσης και ανάδειξης των επιτευγμάτων όλων των εμπλεκομένων φορέων» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπεκιάρης, ανέφερε ότι «το σύμφωνο συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σηματοδοτεί την παροχή της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει το ΙΜΕΤ, μέσω της Περιφέρειας, στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να συντάξουν και να αναβαθμίσουν τα ΣΒΑΚ τους. Αφορά και στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς στόχος των ΣΒΑΚ είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υποστήριξης Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι επισκέψιμο στον ιστότοπο: https://ift.tt/2HYVznF, ενώ το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργου REFORM, επιλέχθηκε από το Ιnterreg Europe Platform, για να παρουσιαστεί στην ετήσια εκδήλωση "EuropeLet’s Cooperate Event" στις 10 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video