ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

15o Athens Tax Forum

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και πλήθος προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο το 15o Athens Tax Forum με τον επίκαιρο τίτλο: «Ευφυής Φορολογική Πολιτική: Ισχυρός Πυλώνας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα».

Ο κορυφαίος ετήσιος φορολογικός θεσμός πανελλαδικού ενδιαφέροντος που συμπλήρωσε φέτος 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας φιλοξένησε για μια ακόμη χρονιά χρήσιμες και αξιοποιήσιμες απόψεις και θέσεις από κατεξοχήν γνώστες και ειδικούς στα φορολογικά.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε με την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Σπυρτούνιας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε: «Απαραίτητη η εκλογίκευση των φορολογικών συντελεστών με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και περιορισμό της παραοικονομίας παράλληλα με τον περιορισμό των μη παραγωγικών δαπανών του δημοσίου τομέα. Η συνεχιζόμενη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων και η ανάπτυξη του 2018 που περιορίστηκε στο 1,9% δημιουργεί επιφυλάξεις για την φετινή ανάπτυξη όπου δεν αναμένονται και εξαιρετικές επιδόσεις στις τουριστικές εισπράξεις. Η μικρή αύξηση της κατανάλωσης λόγω των αυξημένων παροχών και της αύξησης του κατώτατου μισθού δεν δημιουργεί σταθερή προοπτική ανάπτυξης και σίγουρα δεν δικαιολογεί τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι οι αναγκαίες συνθήκες για την δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα δημιουργήσει νέο πλούτο και θέσεις εργασίας για την χώρα».

O κ. Σταύρος Κώστας, Πρόεδρος, Φορολογική Επιτροπή, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανέφερε ότι: «Η Φορολογία, αποτελεί το θεμέλιο στη σχέση «πολίτης- πολιτεία», στον βαθμό που δεν παρεμποδίζει την εν γένει παραγωγικότητα, που συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου, αλλά και ευθυγραμμίζεται αρμονικά με τους οικονομικούς στόχους που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της, με πρωτίστως εξασφαλισμένη την προοπτική, να μην ευνοεί ένα μέρος φορολογουμένων, σε βάρος άλλων».

Η στρατηγική μείωση των συντελεστών φορολογίας, η θέσπιση ισχυρών φορολογικών κινήτρων, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η ενθάρρυνση της φορολογικής συμμόρφωσης, η συνεπής ολοκλήρωση των φιλο-αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, μπορούν να λειτουργήσουν σαν μοχλός επενδύσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας».

Στην πρώτη ενότητα του 15ου Athens Tax Forum που είχε θέμα τις διεθνείς τάσεις και το όραμα της ενιαίας φορολογικής πολιτικής στην Ευρώπη συμμετείχαν οι: Ελίνα Φιλίππου, Partner, Tax, Zepos & Yannopoulos, Bob van der Made, PwC's Senior Adviser EU Public Affairs-Brussels (TAX), Lead, Secretariat of EBIT, Marie Audrain, Senior Manager, KPMG's EU Tax Centre.

Στη δεύτερη ενότητα 15ου Athens Tax Forum με θέμα την ηλεκτρονική τιμολόγηση ως εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής- Τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, η κ. Luana Foffo Ciucci, Southern Europe Tax Senior Group Manager, Procter & Gamble Holding και ο κ. Paolo Nuncio, f. Secretary of State for Tax Affaires, Government of Portugal παρουσίασαν την ηλεκτρονική τιμολόγηση ως εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με παραδείγματα της Ιταλίας και της Πορτογαλίας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημείωσε ο διάλογος μεταξύ του Νίκου Σιακαντάρη Managing Partner, Andersen Tax Greece και του Ηλία Μπέλλου, Δημοσιογράφος, Η Καθημερινή, σχετικά με τους ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς κατά ξεπλύματος χρήματος και τις ευθύνες των θεσμικών διαμεσολαβητών.

Στην ενότητα με θέμα τη φορολογία ως ισχυρό εργαλείο άσκησης αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής συμμετείχαν οι: Ιωάννης Δρυλλεράκης Δικηγόρος Αθηνών παρ'Αρείω Πάγω και Διευθύνων Εταίρος, Δρυλλεράκης και Συνεργάτες, Στέλιος Πέτσας Διευθυντής. Γραφείο Προέδρου Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Πιερρακάκης Διευθυντής Ερευνών, διαΝΕΟσις Άκης Σκέρτσος, Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒ, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Jean Monnet, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στην ενότητα που είχε ως θέμα τις επιδράσεις της φορολογίας στην επιχειρηματική καθημερινότητα συντονιστής ήταν ο κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης, Senior Partner, FDMA Law Firm και συμετείχαν οι: Κωνσταντίνα Γαλλή, Tax Associate Partner, EY Λία Βιτζηλαίου, Corporate Law Manager, EY Law, Ιωάννης Γιαννόπουλος, Head, Tax Advisory Services, ΣΟΛ Crowe και Ευάγγελος Αμπελιώτης, Πρόεδρος, Abeliotis & Associates

Στην ενότητα του 15ου Athens Tax Forum με κεντρικό θέμα τις νομολογιακές εξελίξεις σε φορολογικά θέματα και τη συμβολή τους στην εμπέδωση της ασφάλειας δικαίου συμμετείχαν, ο κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος, Διευθύνων Εταίρος, Σταυρόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία η κ. Ειρήνη Σάρπ, Αντιπρόεδρος, Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Νίκος Σεκέρογλου, Πάρεδρος, Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τίμος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, ΑΑΔΕ, ο κ. Ευστάθιος Μπακάλης, Partner, Head of Tax Litigation, KBVL Firm Member of Deloitte Legal Network και ο κ. Παναγιώτης Πόθος, Partner, KG Law Firm.

Οι εργασίες του 15Ο Athens Tax Forum ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση μεταξύ του προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμου Αναστασόπουλου και του κ. Γιώργου Πιτσιλή, Διοικητή, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος σημείωσε ότι μετά το Πάσχα θα μπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων και θα υπάρξει ιεράρχηση μεγαλοοφειλετών από 1,5 εκ. και άνω.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος και το Δ.Σ ευχαρίστησαν τον κ. Σταύρο Κώστα και την Επιτροπή Φορολογίας για το σημαντικό τους έργο τα 15 χρόνια που διοργανώνεται το Athens Tax Forum και την πληθώρα ουσιαστικών πρωτοβουλιών που έχουν επεξεργαστεί και καταθέσει στη δημόσια διοίκηση.

Μεγάλοι Χορηγοί: AndersenTax, Deloitte, EY, Grant Thornton, KPMG, PwC, ΣΟΛ Crowe
Χορηγοί: Enterprise Greece, Παπαστράτος, Σταυρόπουλος και Συνεργάτες, Ζέπος και Γιαννόπουλος
Υποστηρικτές: Δρυλλεράκης και Συνεργάτες, Ελληνικά Πετρέλαια, FDMA Law Firm, KG Law Firm, Συνεργάτες Γ. Γιαμαρέλλου
Χορηγοί Επικοινωνίας: BNBDaily, BusinessNews.gr, Business Partners, CNN Greece, Economia, E-forologia, FNBDaily, Σοφοκλέους in, Τax Heaven, Voria.gr
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video