ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις για δράσεις Πολιτικής Προστασίας με 14 μηχανήματα

Στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, φυσικών καταστροφών και την αποκατάσταση ζημιών, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη σχετική υπογραφή της προμήθειας μηχανημάτων, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με μηχανήματα, κυρίως γεωτεχνικών έργων, που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, για να μπορούν να επέμβουν άμεσα, όπου απαιτείται. Στόχος είναι η αντιμετώπιση και πρόληψη των φυσικών καταστροφών ή των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και η αποκατάσταση τυχόν ζημιών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αυτή την παρέμβαση αναγνωρίζει τον πολύ κρίσιμο κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνεισφορά τους στην Πολιτική Προστασία. Γι’ αυτό και φροντίζει να τις ενισχύει σε μέσα, ώστε όποτε χρειαστεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές και να συνδράμουν αποφασιστικά το έργο μας. Εξάλλου, με τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας, συμμετέχουν ενεργά στην Πολιτική Προστασία της περιοχής και έχουν συμβάλλει σημαντικά σε όλες τις περιπτώσεις που είχαμε ζητήματα εκτάκτων αναγκών, τόσο σε επίπεδο αντιμετώπισης, όσο και σε επίπεδο αποκατάστασης», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Τα μηχανήματα, με τα οποία θα προμηθεύσει τις στρατιωτικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας η Περιφέρεια, αποτελούνται από διαφορετικούς τύπους, με σκοπό την πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.
Πρόκειται για συνολικά 14 μηχανήματα:
-Εκσκαφέας τάφρων (3): Για τον καθαρισμό ρεμάτων και τη δημιουργία τάφρων, για τη διοχέτευση των νερών.
-Ανατρεπόμενο όχημα (3): Για τη μεταφορά αδρανών και φερτών υλικών.
-Ρυμουλκό όχημα μεταφοράς μηχανημάτων (2): Για τη μεταφορά των μηχανημάτων έργου, αλλά και για τη μεταφορά υλικών παροχής βοήθειας σε πληγέντες.
-Πολυμηχάνημα μικρού μεγέθους τύπου bobcat (2): Για χρήση σε αστικό περιβάλλον και σε δύσκολα σημεία με περιορισμένη πρόσβαση.
-Φορτωτής γαιών (1): Για φόρτωση υλικών, κατασκευή και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό ρεμάτων και οδών και εκτέλεση αποχιονίσεων.
-Ελαστιχοφόρος εκσκαφέας τάφρων (με συμπληρωματική εξάρτηση σφύρας) (1): Για ανάλογες εργασίες με τον εκσκαφέα τάφρων.
-Ανατρεπόμενο φορτηγό (1): Για μεταφορά αδρανών και φερτών υλικών.
-Εκσκαφέας – Φορτωτής (1): Για εργασίες που απαιτούν ευελιξία, σε αστικό – ημιαστικό περιβάλλον. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των δυο προαναφερόμενων μηχανημάτων με μικρότερες δυνατότητες, λόγω μεγέθους.
Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια των μηχανημάτων ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και η πράξη χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video