ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σε εφαρμογή ερευνητικό πρόγραμμα «ανάγνωσης» του DNA έθεσε η Κύπρος

Σε εφαρμογή ερευνητικό πρόγραμμα «ανάγνωσης» του DNA έθεσε η Κύπρος

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Τα μυστικά που κρύβονται στο DNA και η σημασία της αποκωδικοποίησής τους έφερε την ανάπτυξη της τεχνολογίας αλληλούχισης του γενετικού κώδικα. Με τη χρήση της τεχνολογίας αλληλούχισης νέας γενιάς, που είναι ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει ο τομέας, οι ερευνητές καλούνται να μελετήσουν τον γενετικό κώδικα με στόχο την «ανάγνωση»  ασθενειών, αλλά και την περαιτέρω χρήση του σαν εργαλείο διάγνωσης.

Το υπουργείο Υγείας Κύπρου, αναγνωρίζοντας τη σημασία του πληθυσμιακού χαρακτηρισμού του γενετικού μας κώδικα, αλλά και τη σημασία της ανίχνευσης του γονιδιακού προφίλ διαφόρων ασθενειών, όπως του καρκίνου και των αυτοάνοσων νοσημάτων, υπέγραψε τον Απρίλιο του 2018 τη Διακήρυξη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “Towards access to at least 1 million sequenced genomes in the European Union by 2022”.

Σκοπός της Διακήρυξης είναι η στήριξη του ευρωπαϊκού πλέον στόχου της ανάπτυξης της μεθοδολογίας και των διαδικασιών για την εισαγωγή και τη χρήση γενετικών δεδομένων στην ιατρική πρακτική και την εξέλιξη ιατρικών θεραπευτικών προσεγγίσεων και παρεμβάσεων.

Με αφορμή την παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ο υπουργός Υγείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, τόνισε ότι ο πλούτος των δεδομένων που θα παρέχει το ανθρώπινο γονιδίωμα, συνολικά, αλλά και του καθενός ξεχωριστά, θα βοηθήσει σημαντικά στην παροχή  εξατομικευμένης ιατρικής περίθαλψης. Όπως είπε, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να προσεγγίζουν τον ασθενή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του γενετικού του κώδικα και να του προσφέρουν την καλύτερη θεραπευτική παρέμβαση που θα ανταποκρίνεται στην περίπτωσή του.

Naftemporiki.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video