ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πώς να καραμελώσετε σωστά τα κρεμμύδια

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι από τα πιο απλά και οικονομικά συνοδευτικά πιάτων με κρεατικά, όσπρια, πουλερικά αλλά και ψάρια προσδίδοντας σε αυτά μια διακριτικά γλυκιά νότα.

Η πιο κλασική μέθοδος καραμελώματος είναι στο τηγάνι. Για κάθε κιλό κρεμμυδιών υπολογίζετε 160 γραμμάρια ζάχαρη και 250 ml νερό. Η καλύτερη επιλογή για καραμέλωμα είναι τα λευκά κρεμμύδια, που έχουν πιο ντελικάτη γεύση, ωστόσο και τα κόκκινα είναι μια χαρά.

Η διαδικασία στο τηγάνι
*Αφαιρείτε πρώτα τις ρίζες και το πάνω μέρος από το βολβό.
*Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε κάθετα σε 2 μέρη. Στη συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές φέτες με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι.
*Ζεσταίνετε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
*Ρίχνετε τα κρεμμύδια, αλατίζετε και προσθέτετε λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, διαδικασία που διαρκεί περίπου 5-10 λεπτά.
*Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα. Είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα και έχουν στεγνώσει.



Πώς να καραμελώσετε κρεμμύδια στο φούρνο
Ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος για να καραμελώσετε κρεμμύδια είναι να τα ψήσετε στο φούρνο, πρακτική που τα κάνει πιο εύπεπτα.
*Κόβετε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες.
*Καλύπτετε ένα κεραμικό σκεύος φούρνου με λαδόκολλα και απλώνετε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια.
*Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε ώστε το αλατοπίπερο να πάει παντού.
*Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 200°C παρακολουθώντας τα για να μην καούν και αν χρειαστεί, ανακατεύετε για να ψηθούν ομοιόμορφα, κάθε 10 λεπτά.

Καραμέλωμα ολόκληρων κρεμμυδιών
Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε να καραμελώσετε ολόκληρα κοκκάρια στο τηγάνι.
*Τα καθαρίζετε, τα πλένετε και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι όπου έχετε ζεστάνει ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο.
*Τα σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό, ζάχαρη, ξίδι βαλσαμικό και μια πρέζα αλατοπίπερο.
*Καλύπτετε το σκεύος και μαγειρεύετε για 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανά διαστήματα ελέγχετε το μαγείρεμα και αν χρειαστεί αφαιρείτε προς το τέλος το περίσσιο νερό ώστε η σάλτσα να μην είναι υδαρής αλλά συμπυκνωμένη (σε υφή και γεύση).

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video