ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέα Ζηλανδία: Τέλος στις πωλήσεις των τουφεκιών εφόδου και των ημιαυτόματων όπλων

Νέα Ζηλανδία: Τέλος στις πωλήσεις των τουφεκιών εφόδου και των ημιαυτόματων όπλων

Η πρωθυπουργός της χώρας διευκρίνισε πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές προχωρούν στην απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών, αντιδρώντας στο διπλό μακελειό σε τεμένη της πόλης Κράιστσερτς.

Πενήντα πιστοί σφαγιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή από έναν Αυστραλό, τον λευκό ρατσιστή Μπρέντον Τάραντ, μέσα σε δύο τεμένη της Κράιστσερτς, της μεγαλύτερης πόλης του Νότιου Νησιού. Η επίθεση του νεαρού ακροδεξιού αναμεταδόθηκε απευθείας μέσω Facebook.

Μετά το μακελειό, η Αρντέρν ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση σκόπευε να αναθεωρήσει επί το αυστηρότερο τη νομοθεσία που επέτρεψε στον δράστη να αγοράσει νόμιμα το οπλοστάσιο που χρησιμοποίησε στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων ημιαυτόματων τουφεκιών.

«Ανακοινώνω ότι η Νέα Ζηλανδία θα απαγορεύσει [να πωλούνται] όλα τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου. Θα απαγορεύσουμε επίσης τα τουφέκια εφόδου», δήλωσε η Αρντέρν, διευκρινίζοντας πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία.

Ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευση της πώλησης γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και όλων των αξεσουάρ που επιτρέπουν τη μετατροπή ημιαυτομάτων σε αυτόματα όπλα. «Για να συνοψίσουμε, κάθε ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής θα απαγορευτεί σε αυτή τη χώρα», κατέληξε η πρωθυπουργός.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video