ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λάθος το να βάζετε γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά – Πώς γίνεται η σωστή ομελέτα

Τα καλής ποιότητας αυγά δεν χρειάζονται πολλά επιπλέον συστατικά για μια νόστιμη ομελέτα.
Εάν συνηθίζετε να βάζετε γάλα στα αυγά όταν τα χτυπάτε για να φτιάξετε ομελέτα, καλό θα ήταν να το σταματήσετε.

Το γάλα δεν κάνει τα αυγά πιο κρεμώδη, πιο αφράτα, ούτε και “γεμίζει το πιάτο με περισσότερη ομελέτα”. Το μόνο που πραγματικά πετυχαίνει το γάλα είναι να αραιώσει τη γεύση των αυγών, καθιστώντας τα πιο “ελαστικά” και άχρωμα.

Μόνο βούτυρο
Οι σεφ και οι μάγειρες συμφωνούν ότι το βούτυρο είναι το μοναδικό γαλακτοκομικό υλικό, που χρειάζεστε για να φτιάξετε ομελέτα. Χρησιμοποιήστε μεσαία έως χαμηλή θερμότητα και λιώστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφί (αλλά όχι καφέ) χρώμα. Στην συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται το μείγμα στο κάτω μέρος. Περιοδικά με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά τα αυγά από το κάτω μέρος του τηγανιού για να σχηματιστούν πιο “μεγάλα κομμάτια” και μέχρι να γίνουν τ' αυγά.

Μην χτυπάτε τ' αυγά απευθείας μέσα στο τηγάνι
Μερικοί σπάνε τ' αυγά απευθείας στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να τα χτυπήσουν μέσα σε αυτό. Αυτό είναι λάθος. Όχι μόνο υπάρχει πιθανότητα να πέσουν τσόφλια αυγών στο τηγάνι, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορεί να χαράξετε τον πάτο του τηγανιού. Πάρτε το επιπλέον βήμα για να σπάσετε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά για να τα συνδυάσετε. Το τελικό προϊόν σας θα είναι καλύτερο λόγω των πρόσθετων προσπαθειών σας.

Χρησιμοποιήστε σπάτουλα σιλικόνης
Μια σπάτουλα σιλικόνης είναι το καλύτερο εργαλείο για να φτιάξετε ομελέτα. Οι μεταλλικές σπάτουλες μπορεί να ξύσουν και να γρατζουνίσουν την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού σας, ενώ μια ξύλινη κουτάλα δεν μπορεί να φτάσει καλά στις άκρες του τηγανιού για να ανακατέψει το μείγμα.

Υπομονή και χαμηλή φωτιά
Η ομελέτα πρέπει να μαγειρεύεται αργά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμότητα. Αλλιώς το πιο πιθανό είναι να παραψηθούν τα αυγά. Όπως και άλλες πρωτεΐνες, τα αυγά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα και όταν αφαιρεθούν από τη φωτιά, οπότε κατεβάστε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας πριν δείτε τα αυγά να έχουν ψηθεί τελείως. Το ζεστό τηγάνι θα συνεχίσει να μαγειρεύει τα αυγά καθώς θα τα μεταφέρετε στο πιάτο.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video