ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βούρδας: “Υπάρχει σαφές, προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του μετρό”

Βούρδας: “Υπάρχει σαφές, προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του μετρό”

“Επιτέλους το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θέλει πολλά λόγια γιατί είναι στη φάση που τελειώνει”, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου της Αττικό Μετρό A.E., στην 83η ΔΕΘ.

“Είναι σίγουρο πως, πλέον, υπάρχει σαφές, προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης, είναι σίγουρο ότι υπάρχει και η θέληση και ο σχεδιασμός και η σαφής κατεύθυνση και υποστήριξη από πλευράς του υπουργείου και να προχωρήσει η υφιστάμενη εργολαβία και να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα για τις επεκτάσεις του μετρό και στην ανατολική και στη δυτική Θεσσαλονίκη”, επισήμανε ο κ. Βούρδας.

Στον εκθεσιακό χώρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., οι Θεσσαλονικείς έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε βαγόνι του μετρό, το οποίο κατασκεύασε η ιταλική εταιρία "Ansaldo-Hitachi". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλο, το υπό κατασκευή μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει 18 συρμούς (χωρητικότητας 450 επιβατών) καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από 4 βαγόνια, όπως αυτό που βρίσκεται στη ΔΕΘ.

Τόνισε, δε, πως όταν τελειώσει η βασική γραμμή και η γραμμή Καλαμαριάς, 310.000 Θεσσαλονικείς θα χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό, ενώ στην πόλη θα κυκλοφορούν 80.000 λιγότερα αυτοκίνητα.

“Το 2016 που ξεκινήσαμε το έργο είχε ποσοστό ολοκλήρωσης 37%, σήμερα, Σεπτέμβριος του 2018 το έργο αγγίζει το ποσοστό ολοκλήρωσης του 65%”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με αφορμή τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου της Αττικό Μετρό Α.Ε., παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς μηχανικούς, που φορούσαν τα χαρακτηριστικά κίτρινα κράνη να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το μετρό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και από 1η Οκτωβρίου θα υλοποιείται στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video