ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πού να απολαύσετε την πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη

Πού να απολαύσετε την πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικά συγκροτήματα, ποίηση, ντοκιμαντέρ και καλή παρέα έρχονται να συμπληρώσουν το ολόγιομο φεγγάρι για όσους αποφασίσουν να γιορτάσουν την πανσέληνο στη Θεσσαλοίκη και να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις:

Πανσέληνος Αυγούστου στο ανάκτορο του Γαλερίου

Mουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί από τις 21:00 έως τις 23:30 στο Ανακτορικό Συγκρότημα του Γαλερίου, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη του σχήματος «Διαχρονικό» θα παρουσιάσουν κομμάτια σε στίχους και μουσική του Χρήστου Βερνάρδου και έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο: «Τρεις φωνές χιλιάδες χιλιόμετρα» διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο  Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του και τη  Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 και ώρα 9:30 μ.μ. στον κήπο της κεντρικής εισόδου του μουσείου.

Θα συμμετέχουν οι Αρετή Κετιμέ, Εύη Σιαμαντά, Πάνο Ζώη και η συνθέτρια του προγράμματος με την επταμελή ορχήστρα της Σοφία Νάτσιου.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση  με αφετηρία την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών του κόσμου.

Οι επισκέπτες, όπως κάθε χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου υπό το φως του φεγγαριού έως τα μεσάνυχτα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Από το Broadway στο Hοllywood: Παράσταση με πανσέληνο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Tην Κυριακή 26 Αυγούστου, στις 21.30 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα φιλοξενήσει στο αίθριο του Μουσείου την μουσική παράσταση «Από το Broadway στο Hοllywood».

Το κοινό θα απολαύσει τα πιο εμβληματικά τραγούδια από βραβευμένες ταινίες και παραστάσεις musical με τους διακεκριμένους λυρικούς τραγουδιστές Σοφία Μητροπούλου (σοπράνο), Armando Puklavec (βαρύτονος) και Παναγιώτη Μανιάτη (τενόρος). Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Δημήτριος Νέπκας και στο Electone ο Παναγιώτης Κουντούρης. Οι καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες, γνωστοί στο κοινό από το χώρο της όπερας ερμηνεύουν- σε ρόλο έκπληξη- ένα τόσο εντυπωσιακό αλλά και ιδιαίτερο πρόγραμμα.

To πρόγραμμά περιλαμβάνει μελωδίες διάσημων musicals (π.χ. «Les Miserables», «West side story» κ.α.) αλλά και τραγούδια από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό ως τις 21.15, με ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 έως τις 21:15.

Μουσική εκδήλωση στα Κάστρα για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό Φεγγάρι», το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου, διοργανώνει η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, στον χώρο γύρω από τον Πύργο Τριγωνίου (Κάστρα).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έντεχνα και ελαφρολαϊκά ακούσματα από το «Trio mousikanti» ενώ θα συμμετέχει και το χορευτικό σχήμα «Ρυθμός».

Ώρα έναρξης την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 9:30 μμ και τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 11:45 μμ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Επταπύργιο

Μια όμορφη βραδιά, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 21:00, στο Φρούριο του Επταπυργίου.

Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο του Αυγούστου, που πραγματοποιούνται επί σειρά ετών σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί σε μία από τις εσωτερικές αυλές του Φρουρίου του Επταπυργίου, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης μας, μέρος του καταλόγου μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, η "Σονάτα του σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου, σε απαγγελία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, θα συναντήσει μέρη της "Σονάτας υπό το σεληνόφως" του L. V. Beethoven.

Στο δεύτερο μέρος το κοινό θα απολαύσει ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει δυο έργα για πιάνο του L. V. Beethoven, τη σονάτα αριθμ. 14, γνωστή σαν "Σονάτα υπό το σεληνόφως" και την σονάτα αριθμ. 17 ή αλλιώς "Σονάτα της καταιγίδας".

Πληροφορίες:

Πιάνο: Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Απαγγελία: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Φρούριο Επταπυργίου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Πανσέληνος Αυγούστου στην Αρχαία Αγορά και τη Ροτόντα

Την Κυριακή 26 Αυγούστου το Ωδείο Αρχαίας Αγοράς και η Ροτόντα θα παραμείνουν ανοιχτά εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας.

Ωδείο Αρχαίας Αγοράς: 21:00 – 23:30

Ροτόντα: 20:30 – 23:00

H είσοδος είναι ελεύθερη.

Αποθήκες Μύλων Αλλατίνι (Προαύλειος χώρος γραφείων ΕΦΑΠΕΘ)

Καλλιτεχνική εκδήλωση στον κήπο των γραφείων της, στον προαύλειο χώρο των αποθηκών του διατηρητέου συγκροτήματος Μύλων Αλλατίνι. Δραματική αφήγηση ποιητικού λόγου θα επενδύει προβολή των αρχαιολογικών τοπίων στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και υπό τους ήχους μουσικών οργάνων θα εκτυλίσσεται θεατρικό δρώμενο κινησιολογικού αυτοσχεδιασμού και επιτόπια εικαστική δημιουργία. Ώρες: 20:30 έως 23:30.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο βουνό του Χορτιάτη

Έλα να δούμε, να γεμίσουμε με το φως του κάθε μας κύτταρο .. Να περπατήσει η σκέψη στον κύκλο της ζωής του είναι στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Να ενωθούν οι ψυχές μας στα βλέμματα όλων καθώς το θωρούν, κάνοντας τις ευχές μας ένα κοινό τραγούδι.

Να ενώσουμε κάθε πλευρά του εαυτού μας σε μια γιορτή των αγγέλων και των παραμυθιών του κόσμου.

Πάρε στρωματάκι, νεράκι, κουβερτούλα ή κάτι ζεστό. μα το κυριότερο να πάρεις τα φτερά σου και την πιο όμορφη διάθεση για το ταξίδι προς το φεγγάρι...

Περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Πανσέληνος στο Σέιχ Σου

Μία βόλτα στο Σέιχ Σου, με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:

19:30 Συνάντηση στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Τριανδρίας με τα αυτοκίνητά μας. (Ελευθερίας και Αμουλιανής).

19:45 Αναχώρηση οδικώς (Με τα αυτοκίνητα μας).

20:00 Άφιξη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Σέϊχ Σου (Έξοδος Αγίου Παύλου περιφερειακής οδού).(Φτάνει με τα αυτοκίνητα!!!)

20:10 Έναρξη πεζοπορίας

20:45 Άφιξη στην Άσπρη Πέτρα

22:15 Αναχώρηση από Άσπρη Πέτρα

22:45 Άφιξη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Σέϊχ Σου

Χαρούμενοι και γεμάτοι επιστρέφουμε στις οικείες μας

Ο Αρχηγός Αποστολής και Οδηγός Χρύσανθος Κίρλας μας συμβουλεύει:

Για τη νυχτερινή πεζοπορία μας στην Άσπρη Πέτρα θα χρειαστούμε: 1)ΜΙΚΡΟ ΣΑΚΙΔΙΟ 2)ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ 3)ΝΕΡΟ-ΧΥΜΟΥΣ- ΜΠΥΡΕΣ 4)ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ-ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ-ΜΠΑΡΕΣ 5)ΦΑΚΟΣ-ΚΥΑΛΙΑ 6)ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΕΛΑΦΡΥ 7)ΜΠΑΤΟΝ-ΜΑΓΚΟΥΡΑ 8) ΧΑΡΤΟΜΑΝΤ ΗΛΑ 10)ΑΓΑΠΗ-ΘΕΛΗΣΗ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΦΙΛΙΚΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ.

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης και τα μέλη της θα είναι κοντά μας και θα μας προσέχουν.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει τη νέα αμπελουργική χρονιά με μία προβολή του ντοκιμαντέρ «Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου» των Ιωάννη Γρηγορόπουλου και Μιχάλη Αριστείδου, την Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018, στις 21:00.

Στις 20:00 το καλωσόρισμα με ένα ποτήρι κρασί και

στις 21:00 η προβολή της ταινίας και η συζήτηση με τον σκηνοθέτη Ιωάννη Γρηγορόπουλο

*Στα πλαίσια της προβολής, το μουσείο θα είναι επισκέψιμο 20:00-21:00.

*Το ντοκιμαντέρ θα διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video