ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περίπου 3.000 Βενεζουελάνοι περνούν κάθε μέρα τα σύνορα του Περού

Περίπου 3.000 Βενεζουελάνοι περνούν κάθε μέρα τα σύνορα του Περού

Σε όξυνση βρίσκεται το μεταναστευτικό ζήτημα στα σύνορα Εκουαδόρ-Περού, όπου περίπου 3.000 μετανάστες από τη Βενεζουέλα συρρέουν κάθε μέρα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα του Μαδούρο.

Η κυβέρνηση του Περού αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους όρους εισόδου στη χώρα, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατοχή διαβατηρίου.

Στη Βενεζουέλα η έκδοση διαβατηρίου θεωρείται… σχεδόν πολυτέλεια, καθώς οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, ενώ το χαρτί αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Ωστόσο, το Περού επιτρέπει την είσοδο σε όσους στερούνται διαβατηρίου, αλλά καταθέτουν αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς πρόσφυγα.

Το Εκουαδόρ, από την πλευρά του, έχει ναυλώσει δωρεάν λεωφορεία για τη μεταφορά των Βενεζουελάνων από τα σύνορα με την Κολομβία στα σύνορα με το Περού.

Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας «βλέπουν» στη Λίμα τη Γη της Επαγγελίας, χάρη στις ευοίωνες προοπτικές της εθνικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης..

Κάθε μέρα, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, στα σύνορα Περού-Εκουαδόρ συρρέουν 2.500-3.000 άτομα, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Άλλωστε, η κυβέρνηση της Λίμα αναμένεται να υποδεχθεί περίπου 100.000 πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα τις επόμενες εβδομάδες, με τον συνολικό αριθμό να εκτιμάται ότι θα αγγίξει το μισό εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 2,3 εκατ. Βενεζουελάνων διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, εκ των οποίων οι 1,6 εκατ. εγκατάλειψαν τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, εν μέσω της κορύφωσης της οικονομικής κρίσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video