ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενυδάτωση, ένας στόχος για το καλοκαίρι

Ενυδάτωση, ένας στόχος για το καλοκαίρι

Η ενυδάτωση είναι μιας ζωτικής σημασίας διαδικασία για την καλή λειτουργία του οργανισμού. 

Οι ανάγκες διαφοροποιούνται αναλόγως την κατάσταση της υγείας κάθε ανθρώπου, το φύλο, την ηλικία, τη διατροφή, το περιβάλλον που ζούμε, τη θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας.

Κατά τη καλοκαιρινή περίοδο οι ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση αυξάνονται σημαντικά. Αυτό συμβαίνει διότι τα υγρά που χάνονται είναι περισσότερα από αυτά που προσλαμβάνονται. Παράγοντες που ενισχύουν αυτή τη διαδικασία είναι η έντονη εφίδρωση, η συχνότερη επαφή με το νερό, όπως τα ντους και το μπάνιο στη θάλασσα και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο που συχνά προκαλεί από μέτριας έως υψηλής σοβαρότητας εγκαύματα.

Διατροφή & Ενυδάτωση
Η πρόσληψη νερού υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πρέπει να φτάνει τα 2 με 3 λίτρα την ημέρα. Το 50% της ενυδάτωσης του οργανισμού μας καλύπτεται από φρέσκο πόσιμο νερό. Ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 30%, καλύπτεται από άλλα ροφήματα όπως το τσάι, ο καφές, τα αναψυκτικά, τα αφεψήματα βοτάνων, οι σούπες και οι φρέσκοι χυμοί φρούτων. Το υπόλοιπο 20% αναφέρεται στη διατροφή μας, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά, τα φρούτα, το κρέας και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που βρίσκουμε σε αφθονία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και όσο περίεργο κι αν ακούγεται, έχουν περίπου 40% περιεκτικότητα σε νερό!

Ενυδάτωση σε πρόσωπο, σώμα & μαλλιά
Η καλλυντική περιποίηση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών αλλά και των χειλιών!

Ένα προϊόν κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος μας, με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες που δε θα αφυδατώσει το δέρμα, είναι το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Ένας ακόμη σύμμαχος ενάντια στη θαμπή όψη και την αφυδάτωση είναι οι μάσκες και τα προϊόντα απολέπισης (scrubs) όπου προσδίδουν λάμψη και αποτελούν απαραίτητο συμπλήρωμα για ένα υγιές και νεανικό δέρμα.

Οι οροί (serums), με υψηλή συγκέντρωσης δραστικά συστατικά, δρουν στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας, ενισχύουν τη δράση της βασικής μας περιποίησης όπως είναι η κρέμα ημέρας και νύχτας μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματά τους μιας και βρίσκονται στην αιχμή της σύγχρονης κοσμετολογίας.

Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα περιποίησης σώματος μιας και σπάνια το ενυδατώνουμε, σε αντίθεση με το πρόσωπο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε συχνά την αίσθηση τραβήγματος αλλά και συμπτώματα όπως ξηρότητα, απολέπιση και θαμπή όψη ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ηλιοθεραπεία και η αποτρίχωση είναι εχθροί της ενυδάτωσης του σώματος ειδικά όταν παραλείπουμε να εφαρμόσουμε ενυδατικό γαλάκτωμα και προϊόντα για μετά την έκθεση στον ήλιο (after sun).

Τέλος, οι βαφές μαλλιών, αλλά και το συχνό styling με ζεστό αέρα ή με ψαλίδι χτενίσματος, μπορεί να καταστρέψουν τα προστατευτικά λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να χάνεται η πολύτιμη υγρασία από το εσωτερικό της. Αποτέλεσμα; Αφυδάτωση, ξηρότητα, θαμπή και ταλαιπωρημένη όψη.

Προϊόντα για όλες τις ανάγκες που αφορούν το πρόσωπο το σώμα ή τα μαλλιά όπως μάσκες με υαλουρονικό οξύ για ενισχυμένη και δυναμική ενυδάτωση ή αλόη που προσφέρει καταπραϋντικές ιδιότητες από τη βλαβερή επίδραση του ήλιου θα βρείτε στο χώρο του φαρμακείου που συνοδεύονται από εξειδικευμένη συμβουλή και προσωπική  φροντίδα για κάθε ανάγκη ξεχωριστά.

Μη περιμένετε να «φωνάξει» το σώμα σας ότι διψά! Συμβουλευτείτε τον ειδικό του φαρμακείου για τη δική σας ανάγκη και... πιείτε νερό στην υγειά σας!

 

 

 

(Κείμενο : Μπασδέκη Κατερίνα, Αισθητικός φαρμακείου – μέλους Advance, Τσαρνάς Κων/νος, Βόλος,advancehealth.gr)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video