ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο χτίζει «τείχος» για τις κινεζικές επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο χτίζει «τείχος» για τις κινεζικές επιχειρήσεις

Την ώρα που αξιωματούχοι της αμερικανικής και της κινεζικής κυβέρνησης βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την αποφυγή ενός εμπορικού πολέμου ευρείας κλίμακας, το αμερικανικό Κογκρέσο προωθεί νομοσχέδιο, το οποίο του δίνει περισσότερες εξουσίες στο να μπλοκάρει εξαγορές αμερικανικών επιχειρήσεων από κινεζικές.

Η νομοθετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μίας περίπλοκης προσπάθειας να αντιμετωπιστούν θέματα τόσο οικονομικού και τεχνολογικού ανταγωνισμού όσο και εθνικής ασφάλειας, που εγείρει η κινεζική «επέλαση» σε αμερικανικό έδαφος, όπως επισημαίνουν βουλευτές και γερουσιαστές των ΗΠΑ.

Αν και έχουν και στο παρελθόν γίνει ανάλογες προσπάθειες, η νέα πρωτοβουλία έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει από τη μία να πιέσει το Πεκίνο να περιορίσει δραστικά το εμπορικό του πλεόνασμα και από την άλλη επιζητά τη συνεργασία του στο θέμα της Βόρειας Κορέας.

Το νομοσχέδιο επεκτείνει αισθητά τις εξουσίες της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων και τη δυνατότητά της να μπλοκάρει deals επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας. Παράλληλα της δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και τις συναλλαγές αμερικανικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Αν και τυπικά αφορά όλες τις επενδύσεις ξένων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο δεν έχει κρύψει ότι έχει κατά νου πρωτίστως την Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν στο πρόσφατο παρελθόν βάλει φρένο στα σχέδια μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων να αποκτήσουν αμερικανικές σε ευαίσθητους τομείς, που συνδέονται με την υψηλή τεχνολογία και την άμυνα.

naftemporiki.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video