ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σκληρή ανακοίνωση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Κάνει λόγο για δήμευση της περιουσίας των φορολογούμενων με τον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Αφορμή ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών

«Τη διαφωνία του κατά τρόπο καθολικό και απόλυτο» διατυπώνει το δικηγορικό σώμα στη συμφωνία μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης για την αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.
Σε... 
μια σκληρή ανακοίνωση της η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κάνει λόγο για δήμευση της περιουσίας των φορολογούμενων.

«Ο μη συνυπολογισμός των καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους έχει ως αποτέλεσμα σημαντικότατη επιβάρυνση των οφειλόμενων τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι και υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο «επιτείνεται το δημευτικό αποτέλεσμα του νέου ασφαλιστικού συστήματος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δημοσιοποιήθηκε χθες στα ΜΜΕ η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές για την αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο μη συνυπολογισμός των καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους έχει ως αποτέλεσμα σημαντικότατη επιβάρυνση των οφειλόμενων τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

To δικηγορικό σώμα διατυπώνει τη διαφωνία του κατά τρόπο καθολικό και απόλυτο για τους ακόλουθους λόγους:
  1. Η περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιτείνει το δημευτικό αποτέλεσμα του νέου ασφαλιστικού συστήματος.
  2. Η επιβολή νέων επιβαρύνσεων υπονομεύει την βιωσιμότητα του συστήματος, διότι έχει αποδειχθεί ότι κάθε αύξηση εισφορών μέχρι σήμερα οδηγεί σε ελάττωση της εισπραξιμότητάς τους.
  3. Το νέο μέτρο είναι επιπλέον κοινωνικά άδικο διότι πλήττει δυσανάλογα τους πλέον αδύναμους οικονομικά ελευθέρους επαγγελματίες, τους οποίους  μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας διατεινόταν ότι  προστατεύει.
  4. Η προωθούμενη πρόσθετη εισφοροδοτική επιβάρυνση καταδεικνύει, τέλος, τηνπροκλητική αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία συστηματικά αυτοαναιρείται.
Κατόπιν αυτών, καλούμε, την ύστατη ώρα, την Κυβέρνηση και το νομοθετικό σώμα να εμμείνει στον κοινώς αναγνωρισμένο, και ανταποκρινόμενο στην κοινή λογική, τρόπο υπολογισμού του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος».
newsbeast.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video