ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ KAI ΡΗΞΗ ΣΤΗΝ Κ.Ε.

Φώφη κατά Ανδρουλάκη: 

Λειτουργείς ως δούρειος ίππος του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΑΜΟΣ στο ΠΑΣΟΚ: Διαρροές και καταγγελίες για «μηχανισμούς στελεχών» και «δούρειους ίππους».

Ρήξη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ. 

Ευθεία αμφισβήτηση των επιλογών της Φώφης Γεννηματά - Συνεδριάζει την Τρίτη η Κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

AIΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΘΕΙ ΕΓΙΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΥ Η ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΕΞΕΔΩΣΕ NON PAPER ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. MAINETAI O ΠΟΛΕΜΟΣ.






«Πόλεμος» ξέσπασε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μεταξύ της ηγεσίας και της ομάδας Ξεκαλάκη - Ανδρουλάκη που αμφισβήτησαν την διαδικασία του επερχόμενου Συνεδρίου.

Σε άτυπη ενημέρωσή του το ΠΑΣΟΚ μιλά ανοικτά -χωρίς να τους κατονομάζει - για «δούρειους ίππους» που δρουν ως «χορηγοί του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ».

Καταγγέλλει μάλιστα τους «μηχανισμούς στελεχών που ενώ εμφανίζονται ως «νέα», διέπονται και χρησιμοποιούν τις πιο παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές στο όνομα της εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων, δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη πορεία προς το Συνέδριο της ΔΗΣΥ».

Το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί ότι «θα αναληφθούν άμεσα οι επιβεβλημένες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση» και πως «την απάντηση στην προσπάθεια ναρκοθέτησης της πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως φορέα διεύρυνσης , μετεξέλιξης και ενοποίησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, θα δώσουν οι προοδευτικοί πολίτες».


Διαβάστε αναλυτικά το non paper της Χ. Τρικούπη.

1. Προχωρούμε αταλάντευτα στην υλοποίηση των αποφάσεων του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πραγματοποίηση του Πολιτικού Προγραμματικού Συνεδρίου της ΔΗΣΥ στο τέλος Ιουνίου.
Συνέδριο που θα αποτελέσει ένα ακόμη ποιοτικό άλμα για την δημιουργία του μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας του προοδευτικού χώρου.
Ρεύμα που ήδη δημιουργείται στην κοινωνία, με την μεγάλη συσπείρωση πολιτών στις τάξεις μας και την μαζική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.
Αυτό που καταγράφεται ακόμη και σε σημερινές μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Συνέδριο που θα αποτυπώνει το πολιτικό μας στίγμα, την νέα στρατηγική μας για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και θα επεξεργαστεί το Πρόγραμμα « Ελλάδα» για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

2. Ως σύνεδροι θα μετέχουν εκλεγμένα στελέχη στα θεσμικά όργανα των πολιτικών φορέων της ΔΗΣΥ και εκλεγμένοι από την Κοινωνία εκπρόσωποι στα μαζικά κοινωνικά κινήματα, στην Αυτοδιοίκηση, στους Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς φορείς.
Έτσι εξασφαλίζεται η άμεση συμμετοχή των ενεργών δυνάμεων της κοινωνίας στις διαδικασίες μας.

3. Το συνέδριο σύμφωνα με τις αποφάσεις μας είναι ανοιχτό στην συμμετοχή φορέων και στελεχών του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.
Είναι ευπρόσδεκτος οποίος το επιθυμεί να συμμετέχει καταθέτοντας τις απόψεις του και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί τις τελικές αποφάσεις μας.

4. Μηχανισμοί στελεχών που ενώ εμφανίζονται ως «νέα», διέπονται και χρησιμοποιούν τις πιο παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές στο όνομα της εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων, δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη πορεία προς το Συνέδριο της ΔΗΣΥ.
Επέλεξαν να μετατραπούν – απροσχημάτιστα πια - σε δούρειους ίππους έξω - παραταξιακών συμφερόντων επιχειρώντας να ανακόψουν την ανοδική πορεία της παράταξης και να δράσουν ουσιαστικά ως χορηγοί του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ.

5. Θα αναληφθούν άμεσα οι επιβεβλημένες πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Την απάντηση στην προσπάθεια ναρκοθέτησης της πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως φορέα διεύρυνσης , μετεξέλιξης και ενοποίησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, θα δώσουν οι προοδευτικοί πολίτες, η μεγάλη πολιτική και κοινωνική βάση της παράταξης.


Ρήξη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ.


Ρήξη στην Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ. Επειτα από συνεδρίαση εννέα ωρών η ΚΕ, από την οποία είχε αποχωρήσει η πλευρά Γεννηματά και σχεδόν όλοι οι βουλευτές του κόμματος, ψήφισε κατά πλειοψηφία να ισχύσει η απόφαση του συνεδρίου του 2015 για ανοιχτό συνέδριο του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Την πρόταση αυτή υποστήριξε η πλευρά Ανδρουλάκη. Δεν πρόλαβαν να φύγουν τα μέλη της ΚΕ από την αίθουσα του καραβελ και εξεδόθη δελτίο Τύπου από την Χαρ. Τρικούπη ότι η ΚΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Φώφης Γεννηματά.

Μετά από αυτά το ΠαΣοΚ εισέρχεται σε έντονων αναταράξεων με τη Φώφη Γεννηματά να βρίσκεται ενώπιον σοβαρών αποφάσεων μετά την καταψήφιση της πρότασης της που ερμηνεύεται ως ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπό της. Το ΠαΣοΚ είχε πολύ καιρό να ζήσει τέτοια ένταση σε κομματική συνεδρίαση η οποία στιγματίστηκε από την απόφαση της ηγεσίας να αποχωρήσει από την ΚΕ για να εμποδίσει την ψηφοφορία.

Η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις καθώς δεν πίστεψε ότι τα στελέχη της νεότερης γενιάς θα προχωρούσαν σε ένα τέτοιο βήμα διαφοροποίησης. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ στην αίθουσα που συνεδρίαζε η ΚΕ γινόταν φανερό ότι η πλευρά Ανδρουλάκη θα έθετε θέμα ψηφοφορίας, επιτελικά στελέχη της Χαρ. Τρικούπη έλεγαν ότι «σιγά μην βάλουν τα παιδάκια θέμα ψηφοφορίας.»

Κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη από την πλευρά τους διαμηνύουν ότι «το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα γίνει είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο κ. Ανδρουλάκης» Οι ίδιες πηγές δεν κρύβουν τον έντονο εκνευρισμό τους υποστηρίζοντας ότι αν και στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις επί της πρότασης της κυρίας Γεννηματά ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ «καθοδήγησε την πρόταση που κατέθεσαν τα τρία μέλη του πολιτικού συμβουλίου ζητώντας να τεθεί σε ψηφοφορία όταν είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα αρκετά μέλη της ΚΕ.» Υποστηρίζουν επίσης ότι ο κ. Ανδρουλάκης είχε μεθοδεύσει την διαδικασία ρήξης και για αυτό αρνήθηκε την συμβιβαστική πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη την οποία είχε τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Γεννηματά. "Πρόκειται για μια κίνηση υπονόμευσης της παράταξης" τόνιζαν προσθέτοντας ότι "δεν χρειαζόμαστε Δούρειους Ίππους. Την ώρα που η παράταξη μεγαλώνει κάποιοι ασχολούνται με προσωπικές στρατηγικές"

Ο Κώστας Σκανδαλίδης επιχείρησε να γεφυρώσει τα πράγματα και πρότεινε να γίνει το συνέδριο όπως εισηγήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αργότερα να πραγματοποιηθεί και το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης πρόταση που δεν έγινε δεκτή.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους. Ο Μιχάλης Τζελέπης που προήδρευε επιχείρησε να τεθεί σε ψηφοφορία μόνο η εισήγηση της κυρίας Γεννηματά. Υπήρξε όμως έντονη αντίδραση μελών της ΚΕ. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο κ. Τζελέπης είπε ότι έγινε δεκτή η πρόταση της προέδρου επειδή αυτό προέκυψε από τις τοποθετήσεις των στελεχών της ΚΕ. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες. «Αυτό που γίνεται είναι πρωτοφανές» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Δόθηκε γραμμή να φύγουν γιατί ξέρουν ότι θα απορριφθεί η πρόταση Γεννηματά», φώναζαν άλλα μέλη της ΚΕ.

Μέσα στον γενικό χαμό, μια πρόταση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου για συνέδριο του ΠαΣοΚ πριν από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν φάνηκε να γίνεται αντιληπτή ούτε αποδεκτή από τα μέλη της ΚΕ με αποτέλεσμα να μην τεθεί καν σε ψηφοφορία.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που παρουσίασε χθες η ΚΕ ήταν μια εικόνα πιστοποίησης του πολιτικού χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στα στελέχη του ΠαΣοΚ. Η κυρία Γεννηματά, όπως παραδέχονται συνεργάτες της, καλείται τώρα να λάβει εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή πορεία προς το συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»









Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video