ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥΔεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

                                                                             Αθήνα 19 Μαΐου 2020.

 

 

 

                             ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

                                                              

Με τη χρήσηβιολογικού πλέγματος κολλαγόνου και ελαφρύτερου ενθέματος σιλικόνης (νέας γενιάς) γίνεται πλέον  στην χώρα μας, η άμεση αποκατάσταση μαστού!

Η μέθοδος παρουσιάστηκε από τον  κ. ΑνδρέαΓραββάνη, Διευθυντήτη Μονάδας Πλαστικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικήςκαι Αισθητικής Χειρουργικής και τον κ. Βασίλη Βενιζέλο, Διευθυντή ΜονάδαςΜαστού- ΧειρουργικήςΚλινικήςΜαστούτουMetropolitanHospital.

Η μέθοδος περιγράφεται με το ακρωνύμιο BRELICS(BreastReconstructionwithEpipectoralLightweightImplantsandCollagenSuitκαι τα αποτελέσματα είναι άριστα καθώς αμέσως μετά την μαστεκτομή- στο ίδιο χειρουργείο -το κατά 30% ελαφρύτερο ένθεμα τοποθετείται προθωρακικά μέσα στο βιολογικό πλέγμα κολλαγόνου στη φυσική θέση του μαστού.

«Η χρήση του προσχηματισμένου Βιολογικού Ακυτταρικού Πλέγματος Κολλαγόνου μας δίνει τη δυνατότητα να τοποθετούμε το ένθεμα σιλικόνης μπροστά από τον θωρακικό μύ, δηλαδή κάτω από το δέρμα της μαστεκτομής» τονίζει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργόςΑνδρέας Γραββάνης Δ/ντής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν και προσθέτει.

«Το Βιολογικό Πλέγμα λειτουργεί σαν ένα τρισδιάστατο ικρίωμα (scaffold) που διηθείται από νέα αιμοφόρα αγγεία και ινοβλάστες. Έτσι δημιουργείται ένας καλός αιματούμενος ιστός που δίνει ικανοποιητική κάλυψη και στήριξη στο ένθεμα δίχως πλέον να χρειάζεται να τοποθετηθεί πίσω από τον θωρακικό μυ. Δεδομένου ότι είναι τεκμηριωμένο ότι το φυσικό κολλαγόνο περιορίζει την ανάπτυξη ουλώδους κάψας, το ένθεμα σιλικόνης «ντυμένο» από πλέγμα κολλαγόνου μπορεί να τοποθετηθεί στην φυσική θέση του μαστού δηλαδή κάτω από το δέρμα έμπροσθεν του μείζονος θωρακικού μυός».

Η πρωτοποριακή μέθοδος εφαρμόζεται στην Κλινική Μαστού και Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν και οι γιατροί συνδυάζουν το Βιολογικό Ακυτταρικό Πλέγμα Braxon®  με τα νέας γενιάς ελαφρύτερα ενθέματα σιλικόνης το B-Lite®.

Τα νέα ενθέματαείναι κατά 30% ελαφρύτερα από τα κοινά ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Κατά αυτόν τον τρόπο προσφέρουν ένα σημαντικό όφελος αναφορικά με την χρόνια πίεση άρα και ατροφία στους  ιστούς του μαστού, και το όφελος αυτό πολλαπλασιάζεται όσο αυξάνει το μέγεθος του ενθέματος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

«Δεδομένου ότι στην μαστεκτομή αφενός χρειάζονται μεγαλύτερα ενθέματα για να προσδώσουν τον απαραίτητο όγκο στην ασθενή και αφετέρου έχουν λεπτύνει οι ιστοί από το ογκολογικό χειρουργείο, η ένδειξη για ελαφρύτερα ενθέματα είναι περισσότερο ισχυρή, ώστε να αντέξει το αποτέλεσμα στον χρόνο» αναφέρει από την  πλευρά του ο κ Βασίλειος Βενιζέλος Διευθυντής Μονάδας Μαστού - Χειρουργικής Κλινικής Μαστού.

 

   ΓΙΑ  ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ

Η πρωτοποριακή μέθοδος των  Ελλήνων γιατρών ενδείκνυται για :

  • Μαστεκτομή σε γυναίκες με μικρό / μέτριο μέγεθος μαστού δίχως σημαντική πτώση,
  • Μαστεκτομή όπου ογκολογικά μπορεί να διατηρηθεί το σύμπλεγμα  θηλής/ θηλέας άλω,
  • Μαστεκτομή που δεν θα ακολουθήσει συμπληρωματική ακτινοβολία.

Η μέθοδος , σε σχέση με τις τεχνικές που εφαρμόζονταν στο παρελθόν, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως :

  • Αποκατάσταση του μαστού στον ίδιο χρόνο με την μαστεκτομή,
  • Τοποθέτηση του ενθέματος στην “φυσική” ανατομική του θέση,
  • Διατήρηση λειτουργίας μείζονος θωρακικού μυός – δυνατότητα άσκησης της ασθενούς,
  • Αποφεύγεται η παραμόρφωση που παρατηρείται στον ανακατασκευασμένο μαστό όταν ενεργοποιείται/συσπάται ο θωρακικός μυς στις καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητες.
  • Αποφεύγεται το φαρδύ cleavage(απόσταση των μαστών),
  • Με την χρήση ελαφρύτερων ενθεμάτων νέας γενιάς εξασφαλίζεται ένα μακροχρόνιο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.
  • Mαστογραφία μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια με όλους τους τύπους ενθεμάτων. Όμως, πρέπει να αναφέρουμε ότι το B-Liteείναι πιο διαυγές από ένα απλό ένθεμα σιλικόνης κατά την εξέταση μιας μαστογραφίας, διευκολύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον διαγνωστικό έλεγχο του μαστού των γυναικών!

      Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Στο παρελθόν και παραδοσιακά η αποκατάσταση μαστούμε ενθέματα περιελάμβανε την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης πίσω από τον μείζονα θωρακικό μυ μετά την ανάσπασή του. Η τοποθέτηση αυτή αποσκοπούσε στην καλύτερη κάλυψη του ενθέματος  στο άνω τμήμα του μαστού έτσι ώστε αφενός να ευοδωθεί η επούλωση και αφετέρου να  μην διαγράφεται το ένθεμα κάτω από το λεπτό δέρμα της μαστεκτομής, ειδικά μετά την δημιουργία αντιδραστική κάψας.

Τα τελευταία χρόνια η χρήση πλέγματος για την καλύτερη κάλυψη και σταθεροποίηση του ενθέματος στον κάτω πόλο του μαστού βελτίωσε ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα.

Βασικά μειονεκτήματα της μεθόδου ήταν η παραμόρφωση στον ανακατασκευασμένο μαστό κατά την ενεργοποίηση του θωρακικού μυός στις καθημερινές δραστηριότητες και πολύ περισσότερο στην έντονη σωματική άσκηση, καθώς και το πιο φαρδύ cleavage(μεγαλύτερη απόσταση των μαστών λόγω ενέργειας των θωρακικών μυών).

 Επίσης η τοποθέτηση του ενθέματος πίσω από τον θωρακικό μύ, μπορούσε να συνοδεύεται από κάποιο βαθμό λειτουργικής έκπτωσης του μυός και δυσανεξία σε κάποιους ασθενείς.

https://plastikos-gravvanis.gr/, τηλ  210 010 5450

Διαγραφή από τη λίστα
 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video