ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΚΩΦΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΧΑΡΙΣ ΣΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣΔεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

                                                             

 

 

                                                                 Αθήνα 11 Ιουνίου 2019

 

                              ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Νέα… ζωή  σε 360 εκατομμύρια πάσχοντες  από απώλεια ακοής (κωφών) προσφέρει η αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας με τα επαναστατικά εμφυτεύματα ακοής!

Κι αυτό γιατί με τα κοχλιακά  και  οστικής αγωγιμότηταςεμφυτεύματα   κωφά παιδιά κι ενήλικες μπορούν πλέον να ακούν!

Αυτό ανακοινώθηκε στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ωτολογίας,  (πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία της Πολωνίας 28η  Μαΐου με 1η Ιουνίου),  όπου παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες και βελτιστοποίηση των υπαρχόντων στον τομέα της ακοής.

 Επικαιροποιήθηκαν επίσης από τους ειδικούς επιστήμονες τα κριτήρια υποψηφιότητας των ατόμων (παίδων και ενηλίκων), για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων όλων των ειδών.

Το κοχλιακό καθώς και το οστικής αγωγιμότητας εμφύτευμα καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία στα  νοσοκομεία, κρατικά και ιδιωτικά, που έχουν πιστοποίηση ως κέντρα εμφυτευμάτων.

«Τα νέα είναι πολύ ευχάριστα καθώς αλλάζει η ζωή 360 εκατομμυρίων πασχόντων από απώλεια ακοής αλλά και των οικογενειών τους» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος, διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», που παρακολούθησε το συνέδριο και συνεχίζει.

«Τα κοχλιακά εμφυτεύματα είναιμία αποτελεσματική λύση υψηλής απόδοσης για άτομα με σοβαρή έως βαριά νευροαισθητήρια απώλεια ακοής. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τη μουσική ή να συμμετάσχουν χωρίς πρόβλημα σε συζητήσεις ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες».

                 

                ΚΟΧΛΙΑΚΑ   ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν για άτομα με σοβαρή έως βαριά  νευροαισθητήρια βαρηκοΐα. Σε  τέτοιου τύπου απώλειας ακοής, τα ακουστικά βαρηκοΐας προσφέρουν ελάχιστο ή καθόλου όφελος.

«Το κοχλιακό εμφύτευμα διεγείρει απευθείας τις νευρικές ίνες του κοχλία μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Τα σήματα αυτά μεταδίδονται μέσω του ακουστικού νεύρου στον εγκέφαλο όπου γίνονται αντιληπτά ως ήχοι. Περιλαμβάνει ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό μέρος» εξηγεί ο κ Αρτόπουλος.

 • Το εσωτερικό εμφύτευμα τοποθετείται μέσω χειρουργικής επέμβασης, διάρκειας περίπου μίας ώρας , υπό γενική αναισθησία, κάτω από το δέρμα ακριβώς πίσω από το αυτί. Αποτελείται από ένα ανθεκτικό περίβλημα που περιέχει τα ηλεκτρονικά μέρη της συσκευής, καθώς επίσης μία κεραία λήψης και έναν μαγνήτη. Μία συστοιχία ηλεκτροδίων εισάγεται προσεκτικά στον κοχλία.
 • Το εξωτερικό εμφύτευμα   είναι οεπεξεργαστής ήχου  και τοποθετείται στο αυτί. Αποτελείται από την μονάδα ελέγχου, την μπαταρία και ένα πηνίο που μεταδίδει τις πληροφορίες διαμέσου του δέρματος στον δέκτη του εμφυτεύματος.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συνεδρίου τα κοχλιακά εμφυτεύματα μπορούν να βοηθήσουν τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τους ενήλικες με απώλεια ακοής. Συγκεκριμένα:

 • Συνιστάται η εμφύτευση σε μικρή ηλικία διότι η ακοή είναι σημαντική για τη γλωσσική ανάπτυξη και διότι οι έρευνες δείχνουν ότι η έκβαση είναι καλύτερη για παιδιά που έλαβαν το εμφύτευμα σε μικρή ηλικία,
 • Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες που είχαν αναπτύξει σε κάποιο βαθμό την ομιλία και τη γλώσσα πριν από την απώλεια ακοής εξασφαλίζουν καλύτερα αποτελέσματα με το κοχλιακό εμφύτευμα,
 • Τυχόν μακρά περίοδος βαριάς απώλειας ακοής ενδέχεται να περιορίσει τα οφέλη από το κοχλιακό εμφύτευμα.

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα  είναι σχεδιασμένα για:

 • Παιδιά με σοβαρή έως βαριά νευροαισθητήρια απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά. Η εμφύτευση μπορεί να γίνει ακόμη και σε ηλικία μερικών μηνών, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου και τις κατά τόπους συνήθεις πρακτικές,
 •  Ενήλικες με σοβαρή έως βαριά νευροαισθητήρια απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά,
 •  Άτομα που ωφελούνται ελάχιστα ή καθόλου από τα ακουστικά βαρηκοΐας,
 •   Άτομα με πρόσβαση σε προγράμματα εκπαίδευσης και (επαν)ένταξης μετά την επέμβαση.               

     ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ  ΟΣΤΙΚΗΣ  ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το εμφύτευμα οστικής αγωγιμότητας επιτρέπει τη μετάδοση του ήχου απευθείας στο έσω αυτί μέσω της οστικής αγωγιμότητας. Αποτελεί κατάλληλη λύση για τους ανθρώπους στους οποίους ο ήχος δεν μπορεί να μεταδοθεί στο έσω αυτί μέσω της φυσικής διαδρομής της ακοής από το έξω και το μέσω αυτί.

Το εμφύτευμα τοποθετείται υπό γενική αναισθησίαεξ ολοκλήρου κάτω από το δέρμα. Λαμβάνει τα σήματα από έναν εξωτερικό επεξεργαστή ήχου που φοριέται άνετα κάτω από τα μαλλιά.

«Τα εμφυτεύματα οστικής αγωγιμότητας χρησιμοποιούνται όταν η φυσική μετάδοση του ήχου στο έσω αυτί παρεμποδίζεται» αναφέρει ο κ Αρτόπουλος και καταλήγει

«Με το οστικό εμφύτευμα, ο ήχος μεταδίδεται στο οστό και στη συνέχεια μέσω του οστού άγεται στο έσω αυτί. Σε αυτή την περίπτωση η διαδρομή μέσω του έξω και του μέσου ωτός παρακάμπτεται».

Τα εμφυτεύματα οστικής αγωγιμότητας  μπορούν να τοποθετηθούν σε:

 • Άτομαμε βαρηκοΐα αγωγιμότητας,
 • Άτομαμε μικτές βαρηκοΐες
 • Άτομα με μονόπλευρη κώφωση
 • Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πέντε ετών και άνω.

 

         

    www.artopoulos.com.gr,    Τηλ. 6937673736


Διαγραφή από τη λίστα
 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video