ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΔΝΤ: H αγορά στέγης εκπέμπει SOS για ύφεση

ΔΝΤ: H αγορά στέγης εκπέμπει SOS για ύφεση

Οι τιμές στα ύψη, τα επιτόκια στον πάτο και οι κανόνες δανεισμού χαλαροί όσο ποτέ. Αυτή είναι η εικόνα στις αγορές στέγης και πίστεως των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, ΗΠΑ και Κίνας, όπως την περιγράφει το ΔΝΤ σε έκθεσή του ενόψει της εαρινής Συνόδου με την Παγκόσμια Τράπεζα. Σκιαγραφεί ουσιαστικά μία φούσκα και προειδοποιεί πως αν αυτή σκάσει θα βυθίσει στην ύφεση τις δύο οικονομίες, που θα παρασύρουν στο κόκκινο και το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Οι περισσσότερες χρηματοπιστωτικές κρίσεις ξεκίνησαν με μία έκρηξη και μετά απότομη πτώση των τιμών κατοικιών, υπενθυμίζει το Ταμείο, προσθέτοντας ότι μία δεκαετία μετά την παγκόσμια πιστωτική ασφυξία και τελικά ύφεση, που είχε πυροδοτηθεί από τα αμερικανικά ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου, υπάρχουν και πάλι άκρως ανησυχητικές ενδείξεις.

Από το 1997 έως και το 2017 έχουμε ισχυρές ενδείξεις σύνδεσης μεταξύ της πτώσης στις τιμές κατοικιών (ύστερα από ένα άλμα) και της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη όταν οι τιμές στέγης ανεβαίνουν ταυτόχρονα σε πολλές αγορές ανά τον πλανήτη, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και σήμερα.

Το S.O.S. από την αγορά στέγης τείνει να έρχεται ένα με δύο χρόνια πριν από το πλήγμα στο ΑΕΠ, εξηγούν οι ειδικοί του ΔΝΤ. Ακριβώς το ίδιο σήμα κινδύνου εκπέμπει σήμερα και η αγορά κρατικών ομολόγων με την αναστροφή της καμπύλης απόδοσης στις ΗΠΑ και την διολίσθηση των αποδόσεων υπό το μηδέν στη Γερμανία και αλλού στην Ευρωζώνη.

Πέραν της αμερικανικής και κινεζικής αγοράς, ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις και στη βρετανική. Εκεί είχαμε υπερθέρμανση τα προηγούμενα χρόνια και η αποθέρμανση έχει ήδη αρχίσει εν μέσω εντεινόμενης αβεβαιότητας για το Brexit.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί πως χωρίς πιο αυστηρούς κανόνες δανεισμού, η φούσκα δεν θα αργήσει να σπάσει στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη. Ωστόσο τα επιτόκια προβλέπεται να μείνουν σε χαμηλά επίπεδα για πολύ καιρό ακόμη, καθώς ανεπτυγμένες και αναδυόμενες μεγάλες οικονομίες κατεβάζουν συνεχώς ταχύτητα εν μέσω εμπορικών αντιπαραθέσεων και γεωπολιτικών εντάσεων.

Η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ο διεθνής οργανισμός θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη τόσο φέτος όσο και το 2020. Σε αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις έχουν προβεί ο ΟΟΣΑ, η Κομισιόν και αναλυτές των επενδυτικών οίκων. Και μπορεί η αγορά στέγης να στέλνει πιο ανησυχητικά μηνύματα για Κίνα και ΗΠΑ, αλλά προς το παρόν σε πιο δεινή θέση βρίσκεται η Ευρώπη, η οποία και έχει εξελιχθεί στον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας, με την μεταποίησή της να βρίσκεται υπό ισχυρή πίεση.

naftemporiki.g


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video