ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πώς το Brexit θα αλλάξει τη μοίρα ενός μικρού χωριού της Γερμανίας

Πώς το Brexit θα αλλάξει τη μοίρα ενός μικρού χωριού της Γερμανίας

Η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.  προσλαμβάνει ιδιαίτερη αξία για το Γκαντχάιμ, ένα μικρό χωριό της Γερμανίας, το οποίο ετοιμάζεται να καταστεί το νέο γεωγραφικό κέντρο της Ε.Ε.

Το Brexit, όποτε κι αν λάβει σάρκα και οστά, θα συνεπάγεται τη μετατόπιση του γεωγραφικού κέντρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 55 χιλιόμετρα -από το Βέστεργκρουντ στο Γκαντχάιμ.

Οι ντόπιοι περιμένουν αυτή την ώρα με μεγάλη προσμονή, καθώς ετοιμάζονται να τοποθετήσουν την ευρωπαϊκή σημαία, καθορίζοντας - μ' αυτόν τον τρόπο - το σημείο, το οποίο θα αποτελεί το ακριβές γεωγραφικό κέντρο της Ε.Ε.

Παρότι στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατεί προβληματισμός για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο μικρό γερμανικό χωριό το κλίμα είναι... χαρμόσυνο.

«Μεταξύ άλλων, περιμένουμε πολλούς τουρίστες στην περιοχή» δηλώνει στο Reuters ο Γιούργκεν Γκόετζ, δήμαρχος της πόλης Βιτσοσχέιμ, στην οποία ανήκει διοικητικά το Γκαντχάιμ.

Ο ίδιος, μάλιστα, έχει δεχθεί τις επανειλημμένες παροτρύνσεις τον κατοίκων, προκειμένου βραβεύσει την Τερέζα Μέι και να της αποδώσει τον τίτλο του «Επίτιμου Δημότη του Γκαντχάιμ».

«Αυτό είναι λίγο δύσκολο. Το Γκαντχάιμ έχει κάθε λόγο να γιορτάζει, αλλά νομίζω ότι για την Ευρώπη συνολικά, δεν θα είναι μία καλή ημέρα» σπεύδει να εξηγήσει.

Την ίδια ώρα, στο Βέστεργκρουντ επικρατεί κατήφεια, καθώς ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει την αίγλη και τη φήμη που απέκτησε το 2013, όταν η είσοδος της Κροατίας στην Ένωση, κατέστησε την περιοχή ως το γεωγραφικό κέντρο της Ε.Ε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video