Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) της πόλης, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ η πορεία τους κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ίδιος και οι πρόεδροι των τεσσάρων ακόμη ΕΛΜΕ ζήτησαν να συναντηθούν με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, για να επιδώσουν το ψήφισμά τους, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.
«Είπε ότι ήταν απασχολημένη η υπουργός και ότι δεν μπορούσε να μας δεχθεί. Το θεωρήσαμε απαράδεκτο. Ούτε και κάποιος άλλος συνεργάτης της μας δέχθηκε. Είχαμε τα ψηφίσματα μας, τις προτάσεις μας, 5-10 λεπτά θα μπορούσε κάποιος να μας δεχτεί, αλλά τέτοια απαξίωση δεν έχουμε ξαναδεί σαν κλάδος. Πέντε πρόεδροι των ΕΛΜΕ ήθελαν να ανέβουν πάνω και τα θέματα είναι πολύ σοβαρά. Δείχνει και την ποιότητα του διαλόγου και την ειλικρίνεια των δηλώσεων και των προθέσεων του υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι στα καυτά ζητήματα της εκπαίδευσης», ανέφερε ο κ.Λαθήρας.
Σύμφωνα με τις ΕΛΜΕ «η πρόταση του υπουργείου για το νέο λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης αποτελεί δομική αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου σε αντιδραστική κατεύθυνση, εφαρμογή και υλοποίηση από την κυβέρνηση μέρους των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, με μαζικότερη και πιο πρόωρη στροφή στην κατάρτιση και στις δεξιότητες» και «αποτελεί μέρος της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζεται και προωθείται με σειρά μέτρων όπως η υπονόμευση και ιδιωτικοποίηση των ΕΠΑΛ, το προσοντολόγιο – λαιμητόμο αξιολόγησης, η προώθηση της αξιολόγησης, η μισθολογική καθήλωση». Οι εκπαιδευτικοί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), "προς αποκατάσταση της αλήθειας" όπως επισημαίνεται, δεν υπήρξε άρνηση από την πλευρά της υφυπουργού να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς και να ακούσει τα αιτήματά τους. "Η υφυπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να καθοριστεί ένα ραντεβού σε άλλο χρόνο, ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση και ένας ουσιαστικός διάλογος, καθώς τη συγκεκριμένη στιγμή κατά την οποία ζητήθηκε από τα μέλη των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης να τη συναντήσουν και να καταθέσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, δεν ήταν εφικτό, λόγω προγραμματισμένων συσκέψεων και ραντεβού" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου