ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τρεις νέοι υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές

Τρεις νέοι υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές

Υποψήφιοι με το Κίνημα Αλλαγής στις Ευρωεκλογές του Μαΐου θα είναι ο Γιάννης Δάλμας, η Αίγλη Ζαφειράκου και ο Στέργιος Κωνσταντίνου.

Ακολουθούν τα βιογραφικά τους

Ο Γιάννης Δάλμας γεννήθηκε στον Πειραιά και εργάζεται ως σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ανισοτήτων στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ είναι μέλος του κοινωνικού δικτύου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Σπούδασε οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στις πολιτικές υγείας και έχει εργαστεί ως σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει μέλος της ομάδας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές του 2009, σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και υπεύθυνος δράσεων της εθελοντικής ομάδας ΕΡΓΟΤΑΞΗΟ που στόχο είχε να δημιουργεί κοινότητες στήριξης δημόσιων σχολείων με προβλήματα υποδομών.

Είναι μέλος της γραμματείας του τομέα Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της πολιτικής κίνησης "Μπροστά".

Η Αίγλη Ζαφειράκου γεννήθηκε στην Τρίπολη και μεγάλωσε στην Σπάρτη, όπου τελείωσε το Λύκειο.

Σπούδασε Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Paris-West Nanterre στην Γαλλία, σε συνέχεια του πτυχίου προσχολικής αγωγής που απέκτησε στην Αθήνα. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο απέκτησε και τον διδακτορικό τίτλο με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης.

Δίδαξε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ως επίκουρη καθηγήτρια, την περίοδο 1995-2001. Ως πανεπιστημιακός αφοσιώθηκε στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το Erasmus στην εκκίνηση εφαρμογής του στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας», τη σύνδεση σχολείων και μουσείων σε συνεργασία με μεγάλα ευρωπαϊκά και ελληνικά μουσεία. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε ερευνητικά προγράμματα του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο τη μείωση της σχολικής αποτυχίας. Το 1998 προσκλήθηκε ως ερευνήτρια στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας (Department of Education) των Ηνωμένων Πολιτειών με υποτροφία Fulbright.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως Εμπειρογνώμων Εκπαιδευτικών Στρατηγικών & Πολιτικών στην Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους σημαίνοντες διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO και η UNICEF. Στο πλαίσιο αυτό ηγείται προγραμμάτων σχεδιασμού και υλοποίησης μεταρρυθμίσεων με στόχο την καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, από την προσχολική, και την βασική μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε περισσότερες από 35 χώρες στην Ε.Ε., Ανατολική Ευρώπη, Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή, Αφρική, Λατινική Αμερική και χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού. Πολλά από τα προγράμματα που έχει σχεδιάσει έχουν αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και την UNICEF ως βέλτιστες πρακτικές.

Διετέλεσε στέλεχος του Global Partnership for Education της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπεύθυνη για το στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της ποιότητας των σχολικών αποτελεσμάτων σε περισσότερες από 50 χώρες. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε ενεργά στον καθορισμό και τη παρακολούθηση των στόχων για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση της ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών «Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030».

Βιβλία, άρθρα της και blogs έχουν δημοσιευθεί στα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά.

Είναι αφοσιωμένη στη προώθηση ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για όλους και την μείωση των ανισοτήτων και της φτώχειας για την υλοποίηση των στόχων του ΟΗΕ «Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030» στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Η κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα ποιοτικό άλμα. Τον 21ο τον αιώνα των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης,  και των μεγάλων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει περισσότερο από ποτέ να προωθήσει στοχευμένες πολιτικές για ανάπτυξη και πρόοδο που θα αφορά όλους και όχι τους λίγους, για δραστική μείωση των ανισοτήτων και της ανεργίας. Σ΄ αυτή την Ευρώπη, της βιώσιμης ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, η Ελλάδα θα μπορέσει να προτείνει δίκαιες λύσεις για την ευημερία όλων των πολιτών.

Αίγλη Ζαφειράκου και Φώφη ΓεννηματάΑίγλη Ζαφειράκου και Φώφη Γεννηματά

Ο Στέργιος Κωνσταντίνου είναι ένα παιδί του brain-drain. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα και έζησε στην Κύπρο, στο Βέλγιο και την Αυστρία. Είναι δικηγόρος και ακτιβιστής για την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ., Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Advanced LLM) από το πανεπιστήμιο KU Leuven, με ειδίκευση στο δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, πληροφορίας, επικοινωνίας και τεχνολογίας (IP & ICT Law).

Πολιτικοποιημένος από μικρή ηλικία καθώς ως μαθητής συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δράμας. Ως φοιτητής διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών πολιτικών επιστημών, του συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Χάρης Καλαϊτζίδης) και αντιπρόσωπος των φοιτητών στο KU Leuven.

Κατα την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, συμμετείχε ενεργά στην δημιουργία και οργάνωση των κέντρων αποκατάστασης προσφύγων στην κεντρική Μακεδονία.

Στις Βρυξέλλες, εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα στο νομικό τμήμα του "Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking".

Τέλος εργάστηκε στην ΜΚΟ, "noyb- European Centre for Digital Rights" στην Βιέννη, η οποία δραστηριοποιείται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ και πέτυχε το πρόστιμο-ρεκόρ, της τάξεως των 50 εκατομμυρίων για επεξεργασία δεδομένων.
Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Πηγή: iefimerida.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video