Ο κιμάς είναι μεγάλο κεφάλαιο στα φαγητά που καταναλώνουμε.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μακαρόνια με κιμά ή στα κεφτεδάκια της μαμάς;
Πηγαίνοντας στον κρεοπώλη της γειτονιάς μας, ζητάμε ένα κιλό κιμά, συνήθως και τίποτα άλλο.
Είναι όμως αυτό αρκετό;
Υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή του τέλειου κιμά, είτε το πιστεύεις είτε όχι.
Εξαρτάται από το τι θες να τον κάνεις, πώς θα τον μαγειρέψεις κ.α.
Ψάξαμε και βρήκαμε στο votanonkipos.gr μερικά tips για την επιλογή του καλύτερου κιμά από το σωστό μέρος του ζώου.
Για άπαχο κρέας
Αν θες να τρως άπαχο κρέας για πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, απαλλαγμένο από λίπη, τότε επέλεξε την ουρά, το νουά, που είναι στο πίσω μέρος του μηρού και είναι άπαχο και σκληρό. Ακόμη, το τρανς είναι στο εσωτερικό μέρος του μηρού, ανάμεσα στο κιλότο και την ουρά.
Δυνατή/έντονη γεύση
Αν θέλεις έντονη και δυνατή γεύση, τα καλύτερα μέρη είναι η σπάλα, ο σβέρκος ή η ελιά, που βρίσκονται κοντά στο κόκκαλο και είναι μαλακά. Ακόμη, ιδανικά είναι το καπάκι που βρίσκεται πάνω στις σπαλομπριζόλες και η κοιλιά ή λάπα.
Στο ενδιάμεσο
Σε αυτή την περίπτωση ζήτα κομμάτια κρέατος με λίγο λίπος όπως το κιλότο που περιλαμβάνει τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Πρόκειται για τρυφερό κομμάτι, ενώ ακόμη, κατάλληλο είναι και το στρογγυλό.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μακαρόνια με κιμά ή στα κεφτεδάκια της μαμάς;
Πηγαίνοντας στον κρεοπώλη της γειτονιάς μας, ζητάμε ένα κιλό κιμά, συνήθως και τίποτα άλλο.
Είναι όμως αυτό αρκετό;
Υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή του τέλειου κιμά, είτε το πιστεύεις είτε όχι.
Εξαρτάται από το τι θες να τον κάνεις, πώς θα τον μαγειρέψεις κ.α.
Ψάξαμε και βρήκαμε στο votanonkipos.gr μερικά tips για την επιλογή του καλύτερου κιμά από το σωστό μέρος του ζώου.
Για άπαχο κρέας
Αν θες να τρως άπαχο κρέας για πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, απαλλαγμένο από λίπη, τότε επέλεξε την ουρά, το νουά, που είναι στο πίσω μέρος του μηρού και είναι άπαχο και σκληρό. Ακόμη, το τρανς είναι στο εσωτερικό μέρος του μηρού, ανάμεσα στο κιλότο και την ουρά.
Δυνατή/έντονη γεύση
Αν θέλεις έντονη και δυνατή γεύση, τα καλύτερα μέρη είναι η σπάλα, ο σβέρκος ή η ελιά, που βρίσκονται κοντά στο κόκκαλο και είναι μαλακά. Ακόμη, ιδανικά είναι το καπάκι που βρίσκεται πάνω στις σπαλομπριζόλες και η κοιλιά ή λάπα.
Στο ενδιάμεσο
Σε αυτή την περίπτωση ζήτα κομμάτια κρέατος με λίγο λίπος όπως το κιλότο που περιλαμβάνει τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Πρόκειται για τρυφερό κομμάτι, ενώ ακόμη, κατάλληλο είναι και το στρογγυλό.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου