ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μητσοτάκης : Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά

Μητσοτάκης : Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Νίκος Αναστασιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν πολλά θέματα, όπως οι περχόμενες ευρωεκλογές, το Κυπριακό και η οικονομία.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα.

Επισήμανε δε, ότι η Κύπρος πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης, υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Με μεγάλη χαρά επισκέφτηκα για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του εθνικού ζητήματος και είχα μια ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις και για το σχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μου και την αμέριστη στήριξή μου στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη, και εκφράζω τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από εκεί και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και γενικότερες εξελίξεις, ενόψει της μάχης των Ευρωεκλογών -κρίσιμη μάχη και για τη Νέα Δημοκρατία και τον Δημοκρατικό Συναγερμό- και είμαι απολύτως σίγουρος ότι και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαστε μέλη και οι δύο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και της Ελλάδος και της Κύπρου σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει".

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε έχετε πει ότι η Κύπρος είναι ένα παράδειγμα ανάπτυξης και για την Ελλάδα -π.χ. προσέλκυση επενδύσεων, κατασκευαστικός τομέας. Βλέπουμε στην Ελλάδα να υπάρχουν μείζονα προβλήματα σε αυτούς τους τομείς. Η Νέα Δημοκρατία έχει άλλες απόψεις επί των πολιτικών αυτών, όπως σήμερα ακολουθούνται από την κυβέρνηση;

"Προφανώς. Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα. Και σίγουρα η Κύπρος, χωρίς να παραγνωρίζω τα προβλήματα αναμφισβήτητα υπάρχουν, έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη. Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται αν κάνει κανείς απλά τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Δείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια.

Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας. Επιμένω πολύ σε αυτό. Οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κυρίως, οι οποίοι έφυγαν -πολλοί από τους οποίους αναζήτησαν επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο- και να αιμοδοτήσουμε και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας".

 

Πηγή:enikos.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video