ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενθρόνιση του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Αθανασίου

Ενθρόνιση του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Αθανασίου

Ενθρονίστηκε σήμερα στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πολλών αρχιερέων, ιερέων και πλήθους πιστών.

Τον νέο ποιμενάρχη υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα οι τοπικές αρχές στην κεντρική πλατεία της πόλης κι αμέσως μετά με πομπή κατευθύνθηκαν στον ναό όπου ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα και τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετέφερε την ευχή και την ευλογία του Πατριάρχη για τη διακονία του νέου μητροπολίτη, ενώ ο τοποτηρητής της Μητρόπολης, μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «στο πρόσωπο του επισκόπου βλέπουμε το πρόσωπο του Χριστού».

Εκ μέρους του κλήρου της Μητρόπολης, προσφώνησε και καλωσόρισε τον νέο μητροπολίτη ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, ακολούθησε ο αρχιερατικός επίτροπος 'Αργους Ορεστικού της Μητρόπολης Καστορίας πρωτοπρεσβύτερος Λεωνίδας Μπάρδος, ενώ εκ μέρους της Πολιτείας χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Κατόπιν, ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος στον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Έρχομαι ανάμεσά σας σταλμένος από την Εκκλησία όχι για να παρουσιάσω τον εαυτό μου ούτε για να καταπλήξω τη διάνοιά σας με θεωρητικές γνώσεις, αλλά για να προσφέρω τον λόγο του Ευαγγελίου. Έρχομαι ως πατέρας και γνήσιος αδελφός σας, ως πνευματικός ιατρός, αφού η μητέρα μας Εκκλησία είναι το μέγα θεραπευτήριον».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον μητροπολίτη Καστορίας, τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη στήριξή τους, αλλά και να ζητήσει τις ευχές και ευλογίες όλων, προκειμένου «να δικαιώσει τις προσδοκίες της Εκκλησίας». Καταληκτικά, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «η θύρα της Μητροπόλεως και η καρδιά μου θα είναι ανοιχτή για όλους».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video