ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΝΔ: Ποια είναι η σχέση του Παππά με τον Αρτεμίου που έστελνε χρήματα στον Πετσίτη;

ΝΔ: Ποια είναι η σχέση του Παππά με τον Αρτεμίου που έστελνε χρήματα στον Πετσίτη;

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ μετά το φιάσκο της Novartis, όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση, επιστρέφοντας στην κυβέρνηση δηλητηριώδη βέλη για σκάνδαλα στην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται από το Μοσχάτο δείχνουν την απόφαση να απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στους ίδιους υψηλού τόνους προς το Μέγαρο Μαξίμου, που εκτιμάται ότι επιχειρεί να στήσει ένα προεκλογικό παιχνίδι βασιζόμενη στη σκανδαλολογία. Μιλούν για μια κυβέρνηση, που επιχειρεί τώρα να διασύρει πολιτικούς της αντιπάλους, όμως την ίδια στιγμή γίνεται τροχονόμος συμφερόντων και μάλιστα υπέρ των πολυεθνικών της φαρμακοβιομηχανίας.

Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ παραμένει «το σκάνδαλο Πετσίτη-Αρτεμίου-Παππά», όπως αναφέρουν στελέχη της Πειραιώς, τα οποία θυμίζουν ότι παραμένουν αναπάντητα όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει η ΝΔ για «το σκάνδαλο στην αυλή του Μαξίμου»:

Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Πετσίτη;
Γιατί ο κ. Πετσίτης, ενώ αμειβόταν πλουσιοπάροχα από την ELFE, μπαινόβγαινε το 2016 και το  2017 στο Μαξίμου και επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ, ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, όπως δημόσια έχει πει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Θεόδωρος Κιτσάκος;
Πόσο ηθικό είναι να δουλεύει η κ. Ξεπαπαδέα για τον Αρτεμίου, ο οποίος είναι δικηγόρος και διαχειριστής εταιριών που συνδέονται με υπόδικο επιχειρηματία ενώ παράλληλα είναι σύμβουλος Υπουργού;
Στο κάδρο μπαίνει όμως και σύμβαση για την παραχώρηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο. Μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση, στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι ενισχύονται οι ανησυχίες για τον «σκανδαλώδη» τρόπο με τον οποίο συντελέστηκε η εν λόγω παραχώρηση και επιβεβαιώνει πλήρως τις σημαντικές ενστάσεις που ήγειρε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή.

Στο κείμενό της η Κομισιόν θέτει σειρά ερωτημάτων -δεκατρία τον αριθμό- τον τρόπο που σχεδιάστηκε ο διαγωνισμό (που, αν και διεθνής, η προκήρυξή του εκδόθηκε μόνο στα ελληνικά). Τους όρους που περιλάμβανε (καθώς επέτρεπε -αντιθέτως προς το ευρωπαϊκό δίκαιο- τη συμμετοχή εταιρειών real estate). Τον καθορισμό του ελάχιστου τιμήματος παραχώρησης. Αλλά και τις προκλητικές επιπρόσθετες εγγυήσεις και αποζημιώσεις προς όφελος του παραχωρησιούχου.

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis μιλούν για ενορχηστρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με μοναδικό στόχο να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Τα στοιχεία που επικαλούνται στη ΝΔ, δείχνουν την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από την προηγούμενη κυβέρνηση και αύξηση όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία. Μάλιστα αντιστρέφουν τις κατηγορίες για σκάνδαλο στην φαρμακευτική δαπάνη καθώς η κυβέρνηση «με νυχτερινή τροπολογία» άλλαξε τον τρόπο προσδιορισμού της τιμής κάθε φαρμακευτικού προϊόντος.

Ψήφισε διάταξη σύμφωνα με τις οποίες οι τιμές θα καθορίζονται από το μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών, όχι των 28 μελών της Ε.Ε., αλλά των 19 χωρών της Ευρωζώνης, που προφανώς είναι και οι ακριβότερες. Αποκλείει δηλαδή τις φτωχότερες χώρες με τις χαμηλότερες τιμές. Επιπλέον, ενώ μέχρι πρόσφατα -με βάση το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης- απαγορεύονταν οι αυξήσεις τιμών στα φάρμακα αναφοράς, με την ίδια τροπολογία επιτρέπουν αυξήσεις έως 10% το χρόνο, με την προϋπόθεση ότι η αύξηση αυτή θα διατηρεί την τιμή χαμηλότερα από το μέσο όρο της τιμής όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Αντιθέτως ο νόμος της ΝΔ που ίσχυε μέχρι πρόσφατα προέβλεπε ότι, η τιμή των φαρμάκων καθοριζόταν από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να καθοριστεί δηλαδή η τιμή των φαρμάκων στη χώρα μας λαμβάνονταν υπόψη οι τιμές στις πιο φτωχές από τις 28 χώρες της Ε.Ε.,(όπως η Κροατία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία) που είχαν και τις πιο χαμηλές τιμές στα φάρμακα.

 

Πηγή:iefimerida.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video