Εύκολη συνταγή για τις λιγούρες
Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο, τα βότανα, νιφάδες τσίλι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Κόβετε το ψωμί ή την μπαγκέτα σε πλάγιες φέτες 2 εκ. Απλώνετε το μείγμα βουτύρου σε κάθε φέτα ψωμιού.
Στη συνέχεια πασπαλίζετε με το τυρί τριμμένο, τις ψιλοκομμένες ελιές και τις ψιλοκομμένες πιπεριές jalapenos.
Ψήνετε για 5 έως 8 λεπτά και σερβίρετε.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε πλάγιες φέτες 2 εκ. (κάνει και άλλο ψωμί, αν προτιμάτε)
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
- 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
- 4 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
- 4 πιπεριές Jalapenos ψιλοκομμένες
- αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο, τα βότανα, νιφάδες τσίλι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Κόβετε το ψωμί ή την μπαγκέτα σε πλάγιες φέτες 2 εκ. Απλώνετε το μείγμα βουτύρου σε κάθε φέτα ψωμιού.
Στη συνέχεια πασπαλίζετε με το τυρί τριμμένο, τις ψιλοκομμένες ελιές και τις ψιλοκομμένες πιπεριές jalapenos.
Ψήνετε για 5 έως 8 λεπτά και σερβίρετε.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου