ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Πρόσφατα επισκέφτηκε την Ημαθία και συγκεκριμένα την περιοχή της Νάουσας, ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει στις περιφερειακές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιαννούλης.
Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της Νάουσας είπε μόνο ό,τι τον βόλευε. Να θυμίσουμε, λοιπόν, στον κ. Γιαννούλη και στη …συνοδεία του ότι ήταν οι κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής, με μπροστάρη τα ταξικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, που απέτρεψαν προσωρινά το σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κλείσιμο του Νοσοκομείου. Οι αγώνες για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία δεν έπαψαν με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά
συνεχίστηκαν με πρόσφατη την κινητοποίηση το Νοέμβρη του 2018 ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας, ενάντια στις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενάντια στις ελλείψεις σε εξοπλισμό.
Ο εκλεκτός της Κυβέρνησης υποσχέθηκε την ανέξοδη στήριξη του Νοσοκομείου από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ταυτισμένος με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία,
που δίνει τη δυνατότητα στην τοπική διοίκηση α΄ και β΄ βαθμού να χρηματοδοτεί τη δημιουργία Μονάδων Υγείας με αντικατάσταση της κρατικής δαπάνης από την επιπλέον τοπική φορολογία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα χρήματα που δίνει η Περιφέρεια, αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας δεν μπορούν να δώσουν μόνιμη λύση στα οξυμένα προβλήματα.
Η εικόνα στο χώρο της Υγείας στην περιοχή της Ημαθίας και όχι μόνο, είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτή που πλασάρει ο κ. Γιαννούλης.
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να προκαλείται συμφόρηση καθημερινά στα εξωτερικά ιατρεία. Τα χωριά του Δήμου εξυπηρετούνται μόνο κάποιες μέρες τον μήνα από γιατρούς. Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό είναι τεράστιες.
Δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε καθημερινή βάση με ό,τι σημαίνει αυτό για την όσο το δυνατό γρηγορότερη διακομιδή στο Νοσοκομείο κρίσιμων περιστατικών, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των ορεινών χωριών του Δήμου (Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι).
Εμείς, στη Λαϊκή Συσπείρωση παλεύουμε και διεκδικούμε να αναπτυχθεί η Π.Φ.Υ σε πανελλαδικό επίπεδο με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, χωρίς καμιά εμπλοκή-συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ, των «κοινωνικών συνεταιρισμών» κτλ. Παλεύουμε και διεκδικούμε την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων Μονάδων Υγείας με αντίστοιχη αύξηση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο κ. Γιαννούλης, όπως προσπάθησε να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας, το ίδιο έκανε και στα προβλήματα που βασανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που προέκυψε για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας - ιδιαίτερα για τα ροδάκινα και τα ακτινίδια - από το κλείσιμο της αγοράς της Ρωσίας έκρυψε το πιο βασικό: ποιος και γιατί επέβαλε το εμπάργκο στη Ρωσία εδώ και 5 χρόνια περίπου;
Έκρυψε το βρόμικο ρόλο που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν σημαιοφόρος της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή και στην κόντρα με τη Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Έκρυψε τον αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε με τη νέα, αλλά και τις παλιές ΚΑΠ που οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα.
Έκρυψε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που στέλνει τους αγωνιστές αγρότες - και μάλιστα χωρίς απολογία - στα αγροτοδικεία, δίνει απλόχερα περισσότερα ακόμα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Έκρυψε το γεγονός πως οι μικρομεσαίοι αγρότες ακριβοπληρώνουν το πετρέλαιο ενώ οι εφοπλιστές το παίρνουν χωρίς να πληρώνουν ΦΠΑ.
Έκρυψε το γεγονός πως οι αγρότες της περιοχής μας ακριβοπληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα για να ποτίσουν τα χωράφια τους, ενώ οι μεγαλοβιομήχανοι χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια στη ΔΕΗ.
Απαντώντας στις αγωνίες των επιστημόνων του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων αποποιήθηκε των ευθυνών της κυβέρνησης του για γενναία χρηματοδότηση του τομέα της αγροτικής έρευνας από τον κρατικό προϋπολογισμό και της στελέχωσής του με μόνιμο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα. Οι εργαζόμενοι επιστήμονες δεν είναι managers για να κυνηγάνε προγράμματα και επιδοτήσεις.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε το λαό της περιοχής μας να βάλει στο ζύγι την καθημερινότητά του, να λογαριάσει τι βγαίνει και τι μπαίνει στην τσέπη του, να χρησιμοποιήσει την πλούσια εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν στη ζωή και στο μέλλον, το δικό του αλλά και των παιδιών του. Τον καλούμε έστω κι αν έχει επιμέρους διαφορές και διαφωνίες να στηρίξει σ’ όλες τις κάλπες το ΚΚΕ και τη ΛΑΣ δίνοντας δύναμη στη δύναμή του.
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Ημαθία:

Δόμανος Βαγγέλης
Καρτσιούνης Γιώργος
Μπομπόλης Νίκος
Μπόσκου Κατερίνα
Παπαδοπούλου Μαίρη
Σοφρόνωφ Ιωάννα
Τσεχελίδης Γιάννης
Τσιουλάκος Τάκης

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video