ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στην 3η Gourmet Exhibition η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College

Με την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, θα πραγματοποιηθεί η 3η Gourmet Exhibition, η οποία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προβολή των μικρών και μεσαίων παραγωγών εκλεκτών ελληνικών τροφίμων με δυναμικό και φρέσκο τρόπο. Θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από 6 έως 8 Απριλίου και ο χώρος θα κοσμείται από 600 ιστορικά γυάλινα μπουκάλια με τα οποία η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διένεμε το γάλα της κατά το παρελθόν.

Τα δύο μη κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα συμμετέχουν με σταντ στην έκθεση, όπου στελέχη τους θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τόσο του εκπαιδευτικού αγροκτήματος όσο και της συνεργασίας με τη βιομηχανία αλλαντικών και κρέατος «Πασσιάς». Παράλληλα, θα παρουσιάζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών, ενώ έχουν προγραμματίσει μία σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 6 Απριλίου (16:30), στο Deli Bar θα γίνουν δύο παρουσιάσεις. Η πρώτη για το σαλιγκάρι φιλέτο και το μανιτάρι γλυκό και τουρσί, για τα οποία θα μιλήσουν οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα βιωματικά προγράμματα του Λυκείου, τις εμπειρίες και τις δημιουργίες τους. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της προϊσταμένης της βιβλιοθήκης της Σχολής, κ. Δαμιάνας Κουτσομίχα, η οποία θα αφηγηθεί την ιστορία τόσο του πρώτου παστεριωμένου γάλακτος στην Ελλάδα όσο και του ιστορικού γυάλινου μπουκαλιού της Σχολής, το οποίο είχε εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν της.

Την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 18:00 θα γίνουν τρεις ομιλίες με τίτλο «Διατροφή και Αειφορία: η προσέγγιση του Perrotis College». Θα μιλήσουν ο Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης με θέμα: «Κυκλική οικονομία: ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφίμων μέσω της αστικής κομποστοποίησης», ο Δρ. Τρύφων Αδαμίδης με θέμα «Μεσογειακή διατροφή» και η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου με θέμα «Παραπροϊόντα βιομηχανίας τροφίμων και αξιοποίηση αυτών». Να σημειωθεί ότι η Δρ. Ζηνοβιάδου θα κάνει στο Olive Bar τρεις επιδείξεις (Κυριακή στις 14:30 και Δευτέρα στις 13:00 και 14:30) ελαιογευσιγνωσίας.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video