ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παίζω – Δρω – MotiON #vol.12

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ & ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Χ.Α.Ν.Θ.
Παίζω – Δρω – MotiON #vol.12 
Χτίζω σήμερα το αύριο που θέλω!

Η στιγμή που ο κάθε εθελοντής της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ. ανέμενε, έχει φτάσει! Η Χ.Α.Ν.Θ. ανεβάζει στροφές παρέα με το Δήμο Θεσσαλονίκης… Ο Γ’ κύκλος του τμήματός μας, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο “Παίζω – Δρω – Motion #vol.12”, ένα event που μας δίνει την ευκαιρία να προβάλλουμε στο κοινό της Θεσσαλονίκης ό,τι αγαπάμε περισσότερο! Το πρωινό του Σαββάτου 20 Απριλίου, λοιπόν, πλησιάζοντας προς τον Λευκό Πύργο, αρχικά θα ακούσετε γέλια και φωνές, ενώ αν προσέξετε καλύτερα, θα αντιληφθείτε πως μπροστά σας απλώνεται έμπρακτα το όραμα νέων ανθρώπων!

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα τελευταία 11 χρόνια, κάθε τέλος σεζόν, τα μεγαλύτερα παιδιά του προγράμματος της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., οι νεαροί εθελοντές μας, ηλικίας 16 ετών, καλούνται να οργανώσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο “project”, με την μορφή ενός event. Ο μήνας Απρίλιος, λοιπόν, είναι εκείνος που πραγματοποιείται η αρχή κάτι μεγάλου και πραγματικά σημαντικού, τόσο για εκπαιδευτές – εθελοντές του προγράμματος, όσο και για τους νεαρούς εκπαιδευόμενούς της. Η δημιουργικότητα, οι ευφάνταστες ιδέες και οι στιγμές έμπνευσης έχουν χτυπήσει κόκκινο, καθώς η οργάνωση του project του Γ ' κύκλου έχει ξεκινήσει.

Τη φετινή χρονιά , το “Παίζω – Δρω – MotiON #vol.12” διαδέχεται τα προηγούμενα με την ίδια θέρμη και επιθυμία για επικοινωνία των θεμελιωδών αξιών που διέπουν το τμήμα μας, οι οποίες συνοψίζονται στην φιλοδοξία για δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων, που, αφού έχουν γνωρίσει και αναπτύξει τον εαυτό τους και τα δυνατά τους χαρακτηριστικά, γίνονται ενεργοί πολίτες της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, όμως, φέτος, προεξαρχεί η διάθεση για βαθιά και ουσιαστική ευαισθητοποίηση σε θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, που αφορούν όλους. Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τον παλμό που ο ΟΗΕ υιοθέτησε από τον Σεπτέμβριο του 2015, πρωταρχικός μας σκοπός είναι η προώθηση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ατζέντα 2030».

Έτσι λοιπόν, Εθελοντές και Εκπαιδευόμενα Στελέχη επενδύουμε φέτος στην ενημέρωση, προώθηση καθώς και η υλοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων, άρρηκτα συνδεδεμένων με την πραγμάτωση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης υπό το πρίσμα μιας θετικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας και χωρίς ποτέ να παραμελείται η διασκέδαση, μιας και λεκτικό του τμήματός μας αποτελεί η φράση «Μαθαίνοντας να παίζουμε, παίζοντας για να μάθουμε».

Σας προσκαλούμε λοιπόν, στο «Παίζω – Δρω – MotiON #vol.12» το οποίο θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα από το Λευκό Πύργο, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρες 12:00 – 19:00.

Παρακάτω μερικές από τις δράσεις που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές μας :
  • Βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Ψάρεψε το σκουπίδι».
  • 3D δια-δραστικό επιτραπέζιο σχετιζόμενο με τις Κοινωνικές ανισότητες.
  • Quiz που αποσκοπούν στην ενημέρωση για τους 17 στόχους της Βιώσιμης ανάπτυξης, όπως «Πες Βρες» «Taboo» κ.α.
  • Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από τα μάτια των νέων.
  • Παιχνίδια για παιδιά 5 – 8 ετών όπως «Ζωγραφική», «Bowling» και «Τραμπολίνο» «Τσουβαλοδρομίες» κ.α.
  • Happenings, όπως «Just Dance», «Μουσικές καρέκλες» κ.α.
  • Ποδηλατοδρομία με συμβολικό σκοπό την αποσυμφόρηση των κεντρικών λεωφόρων.
  • Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.
Σας περιμένουμε όλους...
Μικρούς και μεγάλους !


*Είσοδος ελεύθερη για το κοινό


Περισσότερες πληροφορίες :
Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών
Σχολή Στελεχών Χ.Α.Ν.Θ.
Τ : 231 600 1000 εσωτ.: 4 & 0854
email : e.symeonidou@ymca.gr - Έμμα Συμεωνίδου
https://www.facebook.com/sxolistelexon/






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video