ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ν. Υόρκη: Σχέδιο για επέκταση γης στο Μανχάταν λόγω κλιματικής αλλαγής

Ν. Υόρκη: Σχέδιο για επέκταση γης στο Μανχάταν λόγω κλιματικής αλλαγής

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο παρουσίασε ένα σχέδιο ύψους δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προετοιμασία του κάτω Μανχάταν από την αναπόφευκτη εισβολή άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε παράλληλα με την δημοσίευση μίας μελέτης για την ανθεκτικότητα του Μανχάταν στην κλιματική αλλαγή, η οποία παρέχει μια πλήρη εκτίμηση των προβλεπόμενων κλιματικών κινδύνων, όπως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι καταιγίδες, οι ακραίες βροχοπτώσεις και τα κύματα καύσωνα. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή μόνιμων και ενσωματωμένων φραγμάτων, καθώς και μία πρόταση επέκτασης της στεριάς κατά 150 μέτρα μεταξύ της γέφυρας του Μπρούκλιν και του τερματικού σταθμού Σάουθ Φέρι.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα κτίρια μεταξύ της γέφυρας του Μπρούκλιν και του τερματικού σταθμού είναι πολύ κοντά στην ακτή και πολύ πυκνά χτισμένα, με αρκετές γραμμές μετρό και διανομής ρεύματος, ώστε να εφαρμοστούν τα σχέδια για φράγματα που προβλέπονται για άλλες γειτονιές. Ο χώρος για επιπλέον υποδομή είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Η προτεινόμενη ιδέα είναι να ανυψωθεί η γη σε έκταση περίπου δύο τετραγώνων, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως ένα υπερυψωμένο φράγμα που θα προστατεύει την λεγόμενη Οικονομική Περιοχή από τις μεγάλες παλίρροιες.

Το σχέδιο δεν είναι πρωτοφανές για τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Gizmodo, το νησί Έλλις, διάσημο για την υποδοχή πάνω από 12 εκατομμυρίων μεταναστών ως το 1954, το νησί Ράικερς όπου βρίσκονται μεγάλες φυλακές, το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο, και άλλα γνωστά σημεία της πόλης είναι χτισμένα σε ανυψωμένη ή τεχνητή γη.

Πριν από την αστικοποίηση, το Μανχάταν ήταν ένα βαλτώδες νησί που χρησίμευε ως φυσικό φράγμα, προστατεύοντας την ενδοχώρα από τα κύματα. Για αυτό το λόγο η πόλη που χτίστηκε σε αυτή τη γη είναι σήμερα ευάλωτη. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, είχε επίσης προτείνει παρόμοια προσθήκη γης κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Το νέο σχέδιο κλιματικής αλλαγής της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει επίσης 500 εκατομμύρια δολάρια για σχέδια ανθεκτικότητας για την προστασία άλλων χαμηλότερων συνοικιών του Μανχάταν, συμπεριλαμβανομένων μερικών έργων οικονομικής στέγασης. Αυτά τα έργα ανθεκτικότητας περιλαμβάνουν τοίχους και φράγματα που μπορούν να αναπτυχθούν εάν πλησιάσει ένας τυφώνας.

«Θα είναι μία από τις πιο σύνθετες περιβαλλοντικές και τεχνικές προκλήσεις που έχει ποτέ αναλάβει η πόλη μας και θα αλλάξει κυριολεκτικά το σχήμα του νησιού του Μανχάταν, προστατεύοντας τις γειτονιές από τις μελλοντικές καταιγίδες και τις υψηλότερες παλίρροιες τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο.

Οι περιβαλλοντολόγοι ανησυχούν ότι η οικοδόμηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα και επισημαίνουν ότι το σχέδιο του δημάρχου δεν διαθέτει μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του κόστους. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο επικεντρώνεται στις μεγάλες τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρηματικές περιοχές του χαμηλότερου Μανχάταν αλλά αγνοεί άλλες οικονομικά ευάλωτες περιοχές σε όλους τους δήμους.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video