Οι χρήστες android συσκευών προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύονται από τους ιούς και αυτό είναι λογικό.
Ωστόσο, όλες οι antivirus εφαρμογές στο googleplay store που διαφημίζουν ότι σας προστατεύουν, δεν λένε την αλήθεια. Και μάλιστα ορισμένες από αυτές, είναι οι ίδιες ιοί!
Αυτό αποκάλυψε έρευνα του οργανισμού AV Comparatives που μόλις δημοσιεύθηκε και έβαλε στο μικροσκόπιο 250 εφαρμογές που λένε ότι προστατεύουν τους χρήστες.
Τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά καθώς από αυτές τις 250, μόλις 80, έκαναν -με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία- αυτό που υποστηρίζαν και ανακάλυψαν πάνω από 30% των απειλών που αντιμετώπισαν στο τεστ της AV Comparatives.
Για τις υπόλοιπες, η έρευνα αποκάλυψε ότι ήταν τόσο ανίκανες ώστε θεωρούσαν απειλή «τον ίδιο τους τον εαυτό» το app δηλαδή, αρκετές δεν έμπαιναν καν στον κόπο να σκανάρουν το σύστημα, ενώ οι υπόλοιπες, χρησιμοποιούσαν τις λίστες που ήδη κυκλοφορούν δωρεάν στο ίντερνετ (whitelists και blacklists) για να παράγουν αποτελέσματα.
Δείτε τη λίστα με τις σωστές antivirus εφαρμογές παρακάτω αλλά και αυτήν με τις …ανίκανες εφαρμογές και ψάξτε τη συσκευή σας για να είστε σίγουροι ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν έχετε πέσει θύμα κάποιου απατεώνα προγραμματιστή που καταφερε να βάλει την εφαρμογή του στο GooglePlay Store μόνο και μόνο για να σας πάρει χρήματα ή ακόμα χειρότερα, τα δεδομένα σας.
ΤΑ ANTIVIRUS ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ANDROID ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ANTIVIRUS ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ Ή ΤΟ TABLET ΣΑΣ
(thetoc.gr)
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου