ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ποια παιδιά είναι πιο έξυπνα

Αν το βλαστάρι σας είναι ένας μικρός βιβλιοφάγος, τότε μπορεί το μέλλον που διαγράφεται μπροστά του να είναι λαμπρό

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου που δημοσιεύθηκε στο Child Development τα παιδιά που διαβάζουν σχετικά νωρίς για την ηλικία τους φαίνεται ότι έχουν υψηλότερη νοημοσύνη.

Οι μικροί βιβλιοφάγοι – τα παιδιά που σε μικρή ηλικία έχουν ικανότητες ανάγνωσης άνω του μέσου όρου – ίσως έχουν λαμπρό μέλλον μια και τα στοιχεία των ερευνητών δείχνουν ότι μάλλον έχουν υψηλότερη νοημοσύνη. Η βρετανική έρευνα διεξήχθη σε 1.890 δίδυμα παιδιά διαφορετικών ηλικιών (από 7 έως 16 ετών) από τα οποία ζητήθηκε να συμπληρώσουν τεστ ανάγνωσης καθώς και νοημοσύνης.

Οι διαφορές στις ικανότητες ανάγνωσης των διδύμων συνδέθηκαν με διαφορές στην νοημοσύνη τους με την πάροδο της ηλικίας συμπεριλαμβανομένων των τομέων του λεξιλογίου και της λογικής. Μάλιστα ήδη από την ηλικία των επτά ετών φάνηκε ότι η διαφορετική ταχύτητα και ικανότητα ανάγνωσης συσχετιζόταν με την νοητική ανάπτυξη των παιδιών.

Ίσως το διάβασμα βιβλίων – πράγμα σπάνιο στις μέρες μας ωστόσο – να εξηγεί γιατί παιδιά που μοιράζονται το ίδιο περιβάλλον, αλλά και τα ίδια γονίδια (όπως οι δίδυμοι) έχουν διαφορές στα επίπεδα της νοημοσύνης τους.
Πάντως αν θέλετε να καλλιεργήσετε τη σχέση του παιδιού με το διάβασμα καθώς και να το βοηθήσετε να βελτιώσει την ικανότητα ανάγνωσής του μπορείτε του διαβάζετε ιστορίες και παραμύθια. Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά που διαβάζουν παραμύθια με τη βοήθεια των γονιών τους φαίνεται ότι βελτιώνονται όσον αφορά την ικανότητα της ανάγνωσης.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video