ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυξήστε την παραγωγικότητα στη δουλειά τρώγοντας... πίτσα!

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Ντιουκ, στη βελτίωση της απόδοσης στη δουλειά συμβάλλει και η… πίτσα. Όπως περιγράφει σε βιβλίο του ο καθηγητής ψυχολογίας Νταν Αριέλι και σύμφωνα με το Fox News, η έρευνα βασίστηκε στις αντιδράσεις εργαζομένων ισραηλινής εταιρείας.

Ο κ. Αριέλι χώρισε σε τέσσερις ομάδες τους εργαζομένους, οι οποίοι έλαβαν την υπόσχεση συγκεκριμένης ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί. Η πρώτη ομάδα εργαζομένων γνώριζε από πριν ότι θα λάβει ένα γραπτό μήνυμα με εγκωμιαστικά σχόλια για την απόδοσή της, ενώ η δεύτερη ομάδα έλαβε την υπόσχεση για ένα μικρό -σε σύγκριση με τον μισθό- μπόνους περίπου 30 δολαρίων. Ή τρίτη ομάδα ως ανταμοιβή θα λάμβανε κουπόνια για δωρεάν πίτσα, ενώ η τέταρτη ομάδα δεν θα έπαιρνε κάποιο δώρο ή μπόνους.

Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, μετά από μία εβδομάδα εργασίας πιο αποδοτικοί αποδείχθηκαν οι υπάλληλοι οι οποίοι περίμεναν τη δωρεάν πίτσα, με την παραγωγικότητά τους να είναι αυξημένη κατά 6,7%, σε σύγκριση με όσους δεν έλαβαν κάποια υπόσχεση. Αυξημένη κατά 6,6% και 4,9% αντίστοιχα ήταν η παραγωγικότητα εκείνων που άκουσαν κομπλιμέντα για την απόδοσή τους και όσων έλαβαν το μικρό μπόνους των 30 δολαρίων.

Όσο πάντως η μελέτη συνεχιζόταν, τα θετικά σχόλια για την απόδοση των εργαζομένων φάνηκαν περισσότερο αποτελεσματικά, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή.

Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέταση της αντίδρασης της τρίτης ομάδας εργαζομένων, στην περίπτωση που λάμβαναν ένα ιδιαίτερα σημαντικό χρηματικό μπόνους. Όπως εξηγούν ειδικοί, επικαλούμενοι σειρά ερευνών, οι υπάλληλοι επιθυμούν να αναγνωρίζεται η προσπάθειά τους όχι μόνο μέσω υλικών ανταμοιβών, αλλά και μέσω επαίνων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video