ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εξώδικο από την εταιρεία που αγόρασε την Στοά Μοδιάνο - Η απάντηση του σχήματος «Η Πόλη ανάποδα»

Εξώδικο από την εταιρεία που αγόρασε την Στοά Μοδιάνο - Η απάντηση του σχήματος «Η Πόλη ανάποδα»

O όμιλος Φάις ζητά από το το αριστερό σχήμα «Η Πόλη ανάποδα» να ακυρώσει την εκδήλωση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Στοά Μοδιάνο.

 Το ραντεβού είναι για τις 16:00 στην είσοδο της Στοάς επί της Ερμού για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη αλλά και να διαμαρτυρηθούν για την πώληση της Μοδιάνο σε ιδιώτη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

«Θα πρέπει να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Το Μοδιάνο ανήκει στην ιστορία και το λαό αυτής της πόλης, τονίζουν από την Πόλη Ανάποδα» αναφέρουν.

Ολόκληρη η απάντηση στο εξώδικο:

«Όπως ξέρετε, η «Πόλη Ανάποδα», στο πλαίσιο των δράσεων της για την προστασία των δημόσιων χώρων και τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, σχεδιάζει να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη με ένα γλέντι επανοικειοποίησης της ιστορικής Στοάς του Μοδιάνο, η οποία πριν 2 χρόνια ξεπουλήθηκε όσο-όσο για να γίνει mall.

Η επιλογή μας να αναδείξουμε τη ντροπιαστική αυτή συναλλαγή γύρω από ένα ιστορικό μνημείο της πόλης, προφανώς θύμωσε τον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος μας έστειλε εξώδικο -κοινοποιώντας το στην Αστυνομία και τον Εισαγγελέα- καλώντας μας να ακυρώσουμε την εκδήλωση.

Τόσο το καλύτερο. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Να ανοίξουμε τη συζήτηση για τα κοινά αγαθά και τους κοινούς χώρους. Να δείξουμε ότι οι μέρες της σιωπής και της υποταγής κάποτε θα τελειώσουν. Ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να καταγγέλλουμε, να διεκδικούμε, να παλεύουμε για τα δίκια της πόλης και των κατοίκων της.

Σύμφωνα βέβαια με το εξώδικο, ο λόγος της απαγόρευσης δεν είναι οι «τυχόν παραβιάσεις θεμάτων ιδιοκτησίας», αλλά η «στατικότητα» του κτηρίου και η «προσωπική μας ασφάλεια». Εκτιμούμε εύλογα ότι ούτε η στατικότητα του κτηρίου, το οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό λειτουργούσε κανονικά με χιλιάδες επισκέπτες και έκλεισε για να το αναπλάσουν οι νέοι ιδιοκτήτες, ούτε η ασφάλεια κανενός μας θα κινδυνεύσει από την ολιγόωρη, συμβολική παρουσία μερικών δεκάδων ανθρώπων στην ισόγεια είσοδο της Στοάς. Αυτό που κινδυνεύει είναι η νομιμοποίηση και η σιωπηρή αποδοχή της ιδιωτικοποίησης.

Και σε κάθε περίπτωση, μας ακούγεται λίγο αστείο ο κ. Φάις, εξέχον διεθνοπιστωτικό στέλεχος που λαμπρύνει με την παρουσία του τα Panama Papers και ο οποίος το 2001 έφτασε να προφυλακιστεί ως «υπεύθυνος των Μακεδονικών Κλωστηρίων» (όπως αναφέραν τα τότε δημοσιεύματα) για την απάτη του Χρηματιστηρίου, να μιλά για νομιμότητα και να φροντίζει την ασφάλεια μας.

Για να είμαστε λοιπόν σαφείς, η γιορτή μας θα γίνει -εκεί που τη σχεδιάζουμε, στην είσοδο της Στοάς επί της Ερμού. Όλη αυτή η κινητοποίηση του κυρίου Φάις και των συνεργατών του στην κυβέρνηση και το Δήμο μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν μαζί με τη Στοά Μοδιάνο πουλήθηκε και το πεζοδρόμιο μπροστά από αυτήν! Ακόμα κι έτσι όμως, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Το Μοδιάνο -το ξαναλέμε- δεν ανήκει σε κανέναν κύριο Φάις: ανήκει στην ιστορία και το λαό αυτής της πόλης. Δεν θα το αφήσουμε να γίνει γκλαμουροταβέρνα για τουρίστες».

Οι τελευταίες εξελίξεις με την αποκατάσταση της ιστορικής αγοράς Μοδιάνο

Την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Η έγκριση του ΥΠΠΟ ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση οικοδομικής άδειας ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και να επαναλειτουργήσει η Μοδιάνο κυρίως ως αγορά τροφίμων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην εξωραϊσμένη σκεπαστή αγορά θα δημιουργηθεί ένα νέο ξύλινο επίπεδο μεταξύ των καταστημάτων του ισογείου και της οροφής που θα εξυπηρετεί τη διέλευση των επισκεπτών καθώς και πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις.

Η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο στην εταιρεία των ομίλων Φάις και Notos Com, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017 με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ μεταβίβασε το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου προς τον επενδυτή.

Η εταιρεία είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια στη διαγωνιστική διαδικασία που είχε διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας υποβάλει προσφορά ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video