Μπορεί να λατρεύετε τα ζυμαρικά -και ποιος δεν τα λατρεύει;- αλλά υπάρχει μια συνταγή που έχει ανακυρηχθεί ως η πιο δημοφιλής του 2018!
Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια. Θα σας αποζημειώσει πλήρως.
Για να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια με γαρίδες θα χρειαστείτε:
για την τραγανή κρούστα:
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1/8 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
λίγο πιπέρι καγιέν
λίγο σκόρδο σε σκόνη
για τα ζυμαρικά:
ελαιόλαδο
1/2 φλ. γιαούρτι
2 κ.σ. καυτερή σως
1 κ.γ. μέλι
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
χυμό από δύο λάιμ
μισό κιλό σπαγγέτι
μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κ.γ. αλάτι και όσο χρειάζεται για το βράσιμο των ζυμαρικών
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη φρυγανιά, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και το σκόρδο σε σκόνη. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας που και που για 4-5 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα βράστε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το γιαούρτι, την καυτερή σως, το μέλι, το σκόρδο σε σκόνη και το μισό λάιμ. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και ανακατέψτε τις. Απλώστε τις σε μια λαδόκολα στον φούρνο και ψήστε για 6-8 λεπτά. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο λάιμ.
Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα και πάλι στην κατσαρόλα. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα που φτιάξατε και τις γαρίδες και ανακατέψτε. Προσθέστε και το κρεμμύδι και ανακατέψτε και πάλι. Από πάνω ρίξτε την τραγανή κρούστα. Σερβίρετε αμέσως.
(spirossoulis.com)
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου