ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σοκολατένιο κέικ «του διαβόλου»

Λαχταριστό γλυκό με πλούσια γέμιση

Υλικά για 6 άτομα

Για το κέικ
  • 1 φλ. νερό κοχλαστό
  • 1 φλ. κακάο συν 2 κουταλιές έξτρα
  • 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
  • ¾ φλ. ξινή κρέμα (sour cream)
  • 250 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • ½ φλ. ηλιέλαιο
  • 1 ¼ σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 2 φλ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Για την γκανάζ
  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Για το κέικ θα χρειαστείτε 3 στρογγυλά ταψάκια 20 εκατοστών.
Αν θέλετε όμως μπορείτε με αυτή τη δόση να φτιάξετε 2 κέικ των 23,5 εκατοστών. Βουτυρώστε τα ταψάκια και απλώστε στη βάση αντικολλητικό χαρτί.
Βουτυρώστε το χαρτί και τα τοιχώματα και πασπαλίστε με τις 2 κουταλιές κακάο. Βάζετε σε ένα μπολ το κοχλαστό νερό, το 1 φλιτζάνι κακάο και τον καφέ.
Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Προσθέστε την ξινή κρέμα και ανακατεύετε ξανά.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια.
Χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.
Προσθέστε στον κάδο του μίξερ το 1/3 περίπου από το αλεύρι. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχτούν.
Προσθέστε το μίγμα του κακάο και χτυπήστε πάλι. Τελειώστε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Μοιράστε το μίγμα στα τρία (ή στα δύο) ταψάκια και ψήνετε για 30 λεπτά. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά τους για 10 λεπτά.
Ακολούθως τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα και αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί. Τα γυρίζετε από τη σωστή πλευρά και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη και να τα φυλάξετε στο ψυγείο έως και 24 ώρες πριν να συναρμολογήσετε το κέικ.

Για την γκανάζ
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάσει και ακολούθως περιχύνετε στη σοκολάτα.
Αφήνετε το μίγμα για 3-4 λεπτά και ακολούθως ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα. Αφήστε την γκανάζ να κρυώσει εντελώς.
Μπορείτε να τη φυλάξετε στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα πριν να συναρμολογήσετε το κέικ.
Απλά θα πρέπει να τη βγάλετε σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μαλακώσει και να μπορείτε να την απλώσετε στο κέικ.

Για τη συναρμολόγηση
Βάζετε το ένα κέικ σε πιατέλα και απλώστε από πάνω 1 περίπου φλιτζάνι γκανάζ. Συνεχίστε με το δεύτερο κέικ απλώνοντας άλλο ένα φλιτζάνι γκανάζ.
Βάζετε το τελευταίο κέικ και καλύπτετε από πάνω και στα πλάγια με την γκανάζ που σας έμεινε.
Βάζετε το κέικ στο ψυγείο για 2-24 ώρες. Για να σερβίρετε αφήστε πρώτα το κέικ 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video