ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

54 ΜΚΟ κατηγορούν για «συνενοχή» τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ στην «τραγωδία» των μεταναστών στη Μεσόγειο

54 ΜΚΟ κατηγορούν για «συνενοχή» τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ στην «τραγωδία» των μεταναστών στη Μεσόγειο

Η Oxfam και άλλες 53 ΜΚΟ κρίνουν σε μια ανοικτή επιστολή τους η οποία δόθηκε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα ότι οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

έχουν μετατραπεί σε «συνενόχους» στην «τραγωδία» των μεταναστών που παίρνουν τη θαλάσσια οδό από τη Λιβύη προς την Ιταλία, προτρέποντάς τις να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και να σταματήσουν να επαναπροωθούν μετανάστες στη λιβυκή επικράτεια.

   Το 2017, η Ιταλία και η Λιβύη υπέγραφαν, με την υποστήριξη της ΕΕ, μια συμφωνία για να αναχαιτιστούν οι ροές μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική προς την Ιταλία: η Ρώμη και οι Βρυξέλλες δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν τη λιβυκή ακτοφυλακή, η Τρίπολη να εμποδίζει μετανάστες να αναχωρούν από τις λιβυκές ακτές προς την Ευρώπη.

   Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν, «πάνω από 5.300 γυναίκες, άνδρες και παιδιά χάθηκαν στη Μεσόγειο», εξανίστανται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στην ανοικτή επιστολή τους.

   Σύμφωνα με τις ΜΚΟ, οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν μετατραπεί σε «συνενόχους της τραγωδίας που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους», καθώς «αρνούνται θεμελιώδη δικαιώματα σε ανθρώπους που έχουν εξοριστεί κι επιδεινώνουν τον κίνδυνο που έχουν ήδη αντιμετωπίσει στη θάλασσα επαναπροωθώντας τους στη Λιβύη».

   Στο κείμενό τους, οι οργανώσεις επικαλούνται αφηγήσεις μεταναστών που κρατούνται στη Λιβύη και καταγγέλλουν τις φρικιαστικές συνθήκες. «Πολλοί υφίστανται κακομεταχείριση πριν πωληθούν σε ένοπλες οργανώσεις ή ως σκλάβοι», επισημαίνει στέλεχος του γαλλικού παραρτήματος της Όξφαμ.

   Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καλούν τις κυβερνήσεις να «σταματήσουν να επαναπροωθούν τους ανθρώπους που διασώζονται στη θάλασσα στη Λιβύη». Αξιώνουν επίσης από τις κυβερνήσεις της ΕΕ να υποστηρίξουν «τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» και να φροντίσουν «οι άνθρωποι που διασώζονται στη θάλασσα να φθάνουν με κάθε ασφάλεια και χωρίς καθυστέρηση στην Ευρώπη».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video