ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου του Αρ.Μπαλτά "Ονόματα του Κομμουνισμού"

Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου του Αρ.Μπαλτά

Με φόντο τον Λευκό Πύργο και τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης ο πρώην υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, 

παρουσίασε το μεσημέρι το βιβλίο του με τίτλο "Ονόματα του Κομμουνισμού" στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου.

Για το βιβλίο, από τις εκδόσεις "Πατάκη", μίλησαν ο συγγραφέας και μεταφραστής, Άκης Γαβριηλίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Άρης Στυλιανού, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και διδάσκων στο ΕΑΠ, Μιχάλης Μπαρτσίδης, ο ζωγράφος, Ανδρέας Μαράτος και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο κ.Μπαλτάς υποστήριξε πως "είναι ένα βιβλίο λίγο περίεργο εκ πρώτης όψεως γιατί δεν μιλάει τυπικά για το σήμερα. Δεν μιλάει καθόλου τι είναι, τι έκανε, που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώ να συγκεντρώσω κάποια κείμενα από το παρελθόν με μια λογική σειρά".

Τα κείμενα συστήνουν µια στόχευση η οποία επιδιώκει να αναδείξει και να υπογραµµίσει τη σταθερότητα της κοµµουνιστικής προοπτικής, τα στοιχεία της που αντέχουν στον χρόνο και την καθιστούν πολιτικά µαχητή ακόµη και σε συνθήκες εξαιρετικά δυσµενείς, όπως αυτές που ζούµε σήµερα.

Το "παρών" στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης.

Στο περιθώριο της παρουσίασης ο κ.Μπαλτάς αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, να μην κατέβει υποψήφιος. "Έχουμε μια άνοδο του φασισμού και της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Αυτή τη φορά συνδέονται, σε αυτό το σημείο, οι Ευρωεκλογές με τις δημοτικές εκλογές. Κι επειδή αυτό αναπτύσσεται επικίνδυνα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού, το μέτωπο εναντίον του με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθαρότητα και στο μεγαλύτερο δυνατό εύρος είναι εξαιρετικά σημαντικό", είπε ο πρώην υπουργός.

Πρόσθεσε δε πως "όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, από το καταστατικό οι μεγάλες πόλεις της περιφέρειας είναι αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής. Γίνονται ζυμώσεις, θα βρεθούν οι προοδευτικές δυνάμεις της πόλης να κρατήσουν τα ουσιαστικά στοιχεία από την κληρονομία του Γιάννη Μπουτάρη, γιατί νομίζω ότι όντως έδωσε έναν άλλον αέρα στην πόλη. Και αυτό είναι σημαντικό για την πόλη να μείνει ανοιχτή και να μείνει δυναμική".


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video